Второ място за българските борци на турнира "Русенски легенди"

2

Кадетите ни станаха втори на отборния турнир в свободната борба „Русенски легенди“ в крайдунавския град

Българският тим, воден от Ангел Тодоров, Симеон Стаев и Мариян Недков, записа три победи – над Молдова, Унгария и втория тим на България с 6:4, а поражение претърпя от Украйна с 3:7, който стана победител без загуба с 4 успеха, съобщиха от Българската федерация по борба.

За триумфа на шампионите обаче допринесе българският талант Мартин Илиев, който бе включен в последния момент в състава на гостите, за да се обиграва. Младокът оправда доверието, бори се в тежка категория до 110 кг и записа 4 категорични победи с туш. А за финал получи приза „Русе“ за най-атрактивен състезател на турнира. Наградата му бе връчена от Валентин Ангелов, национален селекционер и старши треньор на домакините от „Юнак Локомотив”.

Трети в класирането се нареди отборът на Молдова, следван от Унгария и втория тим на България.

Купа „Валентин Йорданов“ пък бе връчена Стефан Стефанов за най-добър състезател на турнира. Талантът също е от тима на „Юнак Локомотив“. А наградата му бе връчена от от Стефан Николов, представител на русенската школа и бивш член на управителния съвет на БФ Борба.

А с приза за най-добър рефер на турнира бе удостоен Деян Аврамов.

Турнирът се провежда традиционно от години и е в чест на славните русенски борци Валентин Йорданов, Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов, който бе сред зрителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари