Втори регион в Австралия е поставен в пълен локдаун

1
Жителите на тези региони са задължени да носят маска навсякъде
Жителите на тези региони са задължени да носят маска навсякъде Снимка: Loren Elliott/ Reuters

Властите в региона на Северната територия са поставили под карантина административния му център Дарвин и съседните градове Палмерстън и Личфийлд поради разпространението на индийския вариант на коронавируса "Делта", съобщава местното издание NT-News.

Според него Дарвин и прилежащите региони ще бъдат затворени за 48 часа от 13:00 ч. местно време „след като са съобщени четири нови случая на COVID-19 сред работниците в златната мина „Нюмонт“ в пустинята Танами.

Според правителствения ръководител на региона Майкъл Ганър властите на територията възнамеряват да "предприемат най-решителните мерки за спиране или забавяне на разпространението на вируса". "Жителите на Дарвин и окръг, Палмърстън и Личфийлд трябва да останат у дома и да излизат само за посещение на лекар, за ваксинации или тестове, за закупуване на храна и неща от първа необходимост, за работа или учене, ако това не може да се направи от дома, както и за занимания със спорт", каза Ганър.

Жителите на тези региони са задължени да носят маска навсякъде.

Според регионалното здравно управление индийският вариант на коронавируса „Делта“ е открит при всички заразени на територията. Смята се, че над 700 души са имали близък контакт с заразените и може да са се заразили.

Дарвин стана вторият административен център на австралийския регион, поставен под карантина през последните няколко дни. Властите на Нов Южен Уелс затвориха вече най-големият град в страната Сидни и регионите около метрополиса за двуседмична карантина поради избухването на коронавируса.

От началото на епидемията 30 457 души са заразени с коронавирус в страната. Възстановени 29 324 души, починали 910. От 22 февруари Австралия провежда кампания за ваксинация срещу коронавирус. Към 25 юни бяха ваксинирани над 7 милиона австралийци, съобщава БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари