Всяко заведение трябва да намери своя начин, за да оцелее

2
СЗБ и БАЗ: Ние нито можем да ви задължим да работите, нито да ви накараме да останете по домовете си и да гладувате
СЗБ и БАЗ: Ние нито можем да ви задължим да работите, нито да ви накараме да останете по домовете си и да гладувате Снимка: БГНЕС / Архив

Браншовите организации свалиха доверието си от отговорните институции

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с обща позиция, след като обявиха, че се отказват от протестното отваряне на обектите си от 1 февруари. Причината е, че служители и клиентите им ще подлежат на наказателна отговорност

Те оттеглят позицията си от ноември миналата година, в която настояват за налагането на строги санкции, глоби и отнемане на разрешителни при нарушение на мерките. Сега те смятат, че всеки собственик на заведение трябва да намери своя начин, за да оцелее.

Считано от 01.02.2021 година сваляме доверието си към всички отговорни институции, ангажирани с откриването и санкционирането на обекти, които не спазват заповедите, касаещи забраните за работа на фирми от ресторантьорския бранш и оттегляме позицията на двете асоциации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявена на 22.11.2020 година, в която настояваме за налагането на строги санкции, глоби и отнемане на разрешителни!

"С днешна дата нашето становище по темата е, че всяка една фирма, всеки един обект, собственик на заведение с десетки и понякога хиляди левове инвестиции, трябва да намери своя начин, за да оцелее. За разлика от хората, които взимат решения, ние няма да си позволим да ви поучаваме и да ви налагаме от какво да се чувствате удовлетворени и от какво не, нито имаме това право! Ние нито можем да ви задължим да работите, нито да ви накараме да останете по домовете си и да гладувате", пишат още браншовите организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари