Всяко решение на ТЕЛК ще минава през комисия за контрол

0
При съмнения за неправомерни решения пациентите ще се изследват повторно
При съмнения за неправомерни решения пациентите ще се изследват повторно

Всяко новоиздадено решение на ТЕЛК да минава през национална комисия за контрол.

За това се споразумяха организации на хора с увреждания на среща с вицепремиера Красимир Каракачанов, зам.-министъра на социалната политика Султанка Петрова и управителя на НОИ Ивайло Иванов днес.

„Сега има 9 комисии, които контролират работата на лекарските комисии, но се вижда, от това няма ефективност и контрол“, заяви Петрова. Идеята на неправителствените организации е новият контролен орган да бъде към НОИ, който има териториални дирекции, които биха могли да извършват проверките на регионално ниво.

Петрова заяви, че в министерството на труда и социалната политика непрекъснато постъпват сигнали за неправомерно издадени ТЕЛК-ове. След създаването на националния орган за контрол на лекарските комисии всеки сигнал ще бъде разглеждан от експертите. „Тези комисии ще имат сключени договори с доверени здравни заведения и, ако експертите имат съмнение по документи тогава те могат да поискат нови изследвания в съответните здравни заведения“, обясни още зам.-министърът на труда и социалната политика.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари