Всякаква сган вее като мръсен парцал мнението си

4
Хора без морал раздават присъди
Хора без морал раздават присъди

Ясно е, че гербоидите хвърлят в битката срещу народа и Президента Радев всички, които са зависими от тях или имат основание да се страхуват от бъдещи разследвания на прехода.

Всякаква сган изплува от дъното на блатото, за да вее като мръсен парцал мнението си, опитвайки се да ни убеди колко много грешим.

Винаги слушам думите. Но първо гледам кой е източникът им. И когато източникът е изпълзяла от калта пиявица, някак си не мога да ги приема сериозно.

Петко Симеонов изведнъж изпълзя в медийното пространство, за да заяви, че Президентът недопустимо нарушавал Конституцията и се държал като военен пилот, а не като държавник. Тук бих коментирала, че по-скоро ще вярвам на български офицер, който спазва клетвата си към България, отколкото на политик. Но да се върнем към източника…..

Петко Симеонов остана в историята като шеф на най-корумпираната структура на прехода – Агенцията за чуждестранна помощ. Чрез която много от днешните олигарси, които се гаврят с българския народ, натрупаха първоначалните си милиони. Да спомена само две имена – Георги Гергов и Спас Русев.

Далаверите и върлата корупция в АЧП не е тайна за никого. Като се започне от безумно раздутият щат от 50 човека, близки до Симеонов и СДС и се стигне до пълната липса на отчетност какво се случва с даренията и помощите. Бедните тогава си останаха бедни, а по партийни клубове се раздаваха помощите от чужбина. А огромната част от тези помощи се появи по пазарите и в онези гладни времена помогна някои да направят от нищо нещо и да печелят на гърба на бедния български народ, който се опитваше да оцелее. Няма по-голям грях да откраднеш от гладния, Симеонов, НЯМА!

Да посоча и някои примери: Основен дистрибутор по отношение на първия транш от Европейската общност, италианския ориз и пр., става – при това без конкурс – от фирмата „Артемис-6”ООД, чийто съдружник с четири дяла участие и член на управителния съвет е заместник-директорът на агенцията Спас Русев. Впоследствие в тази фирма преминават на работа и ред други служители на Агенцията за чуждестранна помощ. „Артемис-6” е продала също без конкурс и без каквото и да е регламентиране на пределно допустима цена на дребно хуманитарна помощ за сумата 169 545 037 лева.

Срещу това тя е получила 2 процента комисиона или около 3,4 млн. лева, при това без да влага никакви разходи, тъй като транспортът и складовите разходи минават за сметка на Агенцията за чуждестранна помощ. Петко Симеонов дава и 400 000 лева за издаване на рекламно издание на вестник за АЧП. За тези пари малък български град би имал храна за месеци наред…

А българите в това време – 1991 година, гладуват и се опитват да оцелеят…..

И този човек, който е отговорен за яката корупция и ограбване на гладните и бедните българи тогава, днес ми говори за морал и закони и критикува Президента! С какви очи? С какъв морал? Или отново е захлебил с тинята, в която живее?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари