Всяка трета компания в Европа ползва изкуствен интелект

0
Положителното икономическо въздействие от използването на ИИ се оценява на още 600 милиарда евро
Положителното икономическо въздействие от използването на ИИ се оценява на още 600 милиарда евро

Положителното икономическо въздействие от използването на ИИ се оценява на още 600 милиарда евро

Повече от една трета от фирмите в Европа са използвали технологии, базирани на изкуствен интелект (ИИ) през 2023 г.

Това сочи доклад, изготвен по поръчка на технологичното подразделение на американския гигант в онлайн търговията "Амазон" (Amazon) - "Амазон уеб сървисиз" (Amazon Web Services), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Проучването, проведено от консултантската компания "Странд партнърс" (Strand Partners) сред над 16 000 граждани и 14 000 фирми, е установило, че 38 на сто от фирмите са пробвали възможностите на технологии с изкуствен интелект.

Положителното икономическо въздействие от използването на ИИ се оценява на още 600 милиарда евро, в допълнение към по-ранна оценка за ползи в размер на 2,8 трилиона евро.

Миналата година беше ключова за използването в Европа на технологии, базирани на изкуствен интелект. "От Милано до Малмьо, достъпът до генеративен ИИ предизвика желанието на потребители и фирми да пробват неговите възможности", посочва пред Ройтерс Тануджа Рандери, която е управляващ директор в "Амазон уеб сървисиз".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари