Всички тецове и вецове в Украйна са поразени от руски удари

2
Размерът на щетите е колосален, заяви шефът на украинската енергийна мрежа
Размерът на щетите е колосален, заяви шефът на украинската енергийна мрежа Снимка: АП

Размерът на щетите е колосален, заяви шефът на украинската енергийна мрежа

В резултат на масираните нападения на руските войски срещу енергийната инфраструктура в Украйна практически няма невредими топло- и водноелектрически централи, съобщи днес ръководителят на компанията оператор на украинската енергийна мрежа "Укренерго" Володимир Кудрицки, цитиран от агенция Укринформ и БТА.

След атаката срещу енергийната ни система на 15 ноември в Украйна на практика не останаха невредими топло- и водноелектрически централи. За да добиете представа за мащаба на тези атаки, фактически всички ТЕЦ и ВЕЦ, ако говорим за големите централи, бяха повредени от ракетни удари, каза той на брифинг.

Освен това почти не останаха неповредени възлови подстанции на "Укренерго", допълни Кудрицки и добави, че на практика всички важни подстанции са били поразени по няколко пъти. "Размерът на щетите е колосален", подчерта той.

Въпреки това по думите на Кудрицки благодарение на ремонтни дейности от събота насам системата е била стабилизирана, отбелязва ДПА. Сега спирането на тока се извършва основно по график и почти няма спешни спирания.

Русия нахлу в Украйна преди почти девет месеца. След значителни неуспехи на фронта Москва започна да провежда целенасочени атаки срещу енергийната мрежа на страната, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Йосиф
    по добре да им гърми трафовете и тецовете отколкото да ги изпарява с вакуумни бомби и други ракети. за Русия няма "правилен ход" поставена е в такова положение, изцяло умишлено, че дори оскъдния им асфалт да бомбардира пак ще я наричат терорист. предстоят още атаки. предстоят още атаки по техни обекти. спукана им е работата. европа ще клекне. просто е прекалено слаба за да поеме инфлацията и нови милиони бежанци.
  • 10
    2
    Гост
    Питай Зеленски, яз. Каховка военен обект ли е, че го бомби с Химарс, та щеше да наводни цял Херсон, заради което руснаците евакуираха населението от града?
  • -7
    1
    Терораша
    Тецовете и Вецовете военни обекти ли са? Това ли е военната операция или чиста проба тероризъм?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари