Всички са знаели за политическите ортаци на Митьо Очите, но са си траели

1
Общият бизнес и връзките им са в публичните регистри
Общият бизнес и връзките им са в публичните регистри

Общият бизнес и връзките им са в публичните регистри.

Всички в Бургас и по самите партии са знаели за политическите ортаци на Митьо Очите от години, но са си траели.

Припомняме, че в събота призори Димитър Желязков бе задържан от турската полиция в истанбулския хотел “Рамада” в стаята на общинския съветник на БСП Бенчо Бенчев и в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун. Бенчев е съдружник във фирмата “Аркус сигурност” - единствения официален източник на доходи на Желязков, който се води консултант в нея. Днес БСП се разграничи от Бенчев и поиска оставката му от общинския съвет на Бургас.

Това не е първият скандал с Бенчев. Преди година той бе забелязан с ролс-ройс, което не се връзва с политическото представителство на най-голямата лява партия у нас. Тогава имаше много думи, Нинова бе разгневена, но това не попречи той да продължи да заема постовете си въпреки демонстрираното необяснимо богатство.

Това впрочем се отнася и за Узун, който след края на мандата си буквално за дни израсна до най-голям земеделец в района на Бургас. Данните за съдружието са от публични регистри и МВР и партийните ръководства са били длъжни да знаят и да имат някаква реакция.

Узун често пътувал с Бенчо Бенчев и му бил преводач. Двамата имат и плантация за киви.

Освен прословутия ролс-ройс Бенчев имал замък и много други имоти. Прокуратурата обяви вчера, че смята да го обвини в пране на парите на Очите от наркоразпространение.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари