Все повече гърци се отказват да пият кафе в заведение, идва им скъпо

0
Гърците са принудени да си правят вкъщи кафе, което пият на работното място
Гърците са принудени да си правят вкъщи кафе, което пият на работното място

Гърците са принудени да си правят вкъщи кафе, което пият на работното място

Кризата промени навиците на гърците да пият кафе. Високите цени ограничиха клиентите дори на кафенетата. Ресторантите имат посетители предимно през почивните дни, което не е достатъчно, за да се покрият разходите на заведенията, сочи проучване на Съюза на потребителите, предаде БНР.

Повече от половината гърци се ограничават в купуване на кафе от заведения, сочи последно проучване. Пиенето на кафе навън е част от традицията на социалните контакти, посочват психолози. Цената на кафето се покачи от 30% до двойно по-скъпо в зависимост от категорията на заведението.

Вече 54% от гърците са ограничили или напълно са спрели да си купуват кафе навън, а 95% отчитат, че цените са прекалено високи. Според собствениците на кафенета върху продажбата на тази напитка е наложен извънреден потребителски данък, който рефлектира върху високата цена.

Гърците са принудени да си правят вкъщи кафе, което пият на работното място, но им липсват контактите с приятели, казват участниците в проучването.

Въпреки това повече са клиентите в кафенетата, отколкото в ресторантите, където са необходими повече разходи. Активно работят само заведенията за обществено хранене, където се предлагат сандвичи, докато традиционните таверни имат клиенти предимно през почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Възраждане
    Да ви сЕра на €врозоната, да ви сЕра и на €врото! Да не можеш да си позволиш едно кафе да изпиеш на заведение! Като си помисля, че нашите продажни политици от ПП, ДБ, СДС–ГЕРБ, ДПС, и БВ постоянно и неуморно ни тикат точно там, на кучето в гъза, не спирам да споменавам роднините им по женска линия! Затова на 2 април – знаете за кого!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари