Все по-близо сме до грипна епидемия

0
Най-много регистрирани случаи засега има в София, Варна, Бургас и Търговище
Най-много регистрирани случаи засега има в София, Варна, Бургас и Търговище Видео: bTV

Най-много регистрирани случаи засега има в София, Варна, Бургас и Търговище

Страната ни е все по-близо до грипна епидемия. Случаите се увеличават на територията на цяла България – каквито бяха прогнозите на експертите за дните след края на празниците.

В Бургас въведоха превантивни мерки за ограничаване на заболяването.

Коридорите на поликлиниките в София вече са пълни, а регистрирани случаи на грип вече има в много области у нас.

Най-много заразените са София, Врана, Бургас и Търговище. По-малко има в Сливен, Шумен, Хасково, Ямбол. Русе, Пазарджик и Пловдив, информира bTV.

Прогнозите са, че цялата страна ще бъде обхваната до края на януари.

След коледните и новогодишни празници и събиранията на хора се повишава заболеваемостта от всички респираторни заболявания. Ние сме в такъв сезон, очаквано е. Ще се повишават до края на януари или средата на февруари. След това ще започнат да намаляват плавно“, коментира директорът на Националния център за заразни паразитни болести проф. Ива Христова.

Епидемиологът напомни, че още преди пълната изява на клинична картина, пациентът е заразен. Тя съветва още при първите симптоми хората да се тестват, защото за грип има специални препарати, които са най-ефективни до 24 часа от първите оплаквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари