Всъщност всичко опира до глупостта на народа!

0
Някои наказания в НК са твърде тежки, с леки глоби в добавка. Кърпена работа, оттук-оттам. И купонът си тече. До следваща катастрофа, убийство, смята журналистът Иван Бакалов
Някои наказания в НК са твърде тежки, с леки глоби в добавка. Кърпена работа, оттук-оттам. И купонът си тече. До следваща катастрофа, убийство, смята журналистът Иван Бакалов Снимка: БГНЕС

Някои наказания в НК са твърде тежки, с леки глоби в добавка. Кърпена работа, оттук-оттам. И купонът си тече. До следваща катастрофа, убийство, смята журналистът Иван Бакалов

Всъщност всичко опира до глупостта на народа.

При всяка катастрофа, убийство, насилие, по скандална кражба и т. н. отвсякъде се чува рев - няма закони. Широко разтръбено от медиите. И парламентът под натиск приема някоя глупост, като тази за интимните отношения. Няма шанс това да се промени.

Преди време заради главния секретар на МВР Борисов, който каза "ние ги хващаме, те ги пускат" (реплика от стар филм със Силвестър Сталоун) промениха НК така, че изравниха наказанието за кражба на кола и противозаконно отнемане на МПС да е до10 години. Сега всеки тийнейджър, подкарал чужда кола (има стотици случаи с кола на приятелско семейство и др.) попада под ударите до 10 години.

Всъщност закони има, няма правоприлагане. Това се видя и в старозагорския случай.

Някои наказания в НК са твърде тежки, с леки глоби в добавка. Кърпена работа, оттук-оттам. И купонът си тече. До следваща катастрофа, убийство и т. н. И току някой популист като Копейкин поиска смъртно наказание. И по-простия народ вика - ето, това е решението. "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме", казваше Борисов и с тази реплика ще остане в историята. Най-силният политик на прехода.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари