Врящо джакузи от изпражнения край Слънчев бряг

1
Слънчев бряг посреща туристи с аромат на изпражнения
Слънчев бряг посреща туристи с аромат на изпражнения

Плажовете по българското Черноморие вече са пълни с туристи, но вместо с добро обслужване морският бряг ги посреща с аромат на изпражнения. „Слънчев бряг е залят с фекалии", заяви Корнели Николов. Той е изпратил снимки до няколко телевизии и вестници, за да покаже в какво състояние е пясъчната ивица.

Шок и възмущение обхванаха туристите в най-големия ни курорт на юг - Слънчев бряг. Първите и най-нетърпеливи летовници се къпят във фекалии вместо в чиста морска вода, а част от приземните етажи на някои хотели в комплекса са наводнени и вонят.

Отблъскващата картина ужаси почиващите и мнозина от започнаха да си стягат багажа. Други публикуваха снимки в профилите си в социалната мрежа или ги разпратиха до медиите. По думите им морето е като „врящо джакузи от изпражнения". Те не могат да повярват, че за поредна година са прецакани. Положението не се облекчава и от изградената неотдавна пречиствателна станция в курорта.„Платихме толкова много пари, за да дойдем в уж най-звездния курорт, а сега цялата ни почивка е провалена", оплака се пред „Всеки ден" Веселин Станков, който е завел бъдещата си съпруга Мирела на ранно море, тъй като сватбата им щяла да е през август.

Мнението му споделя от ефира на Нова телевизия и Корнели Николов, който разпрати снимки, за да докаже твърдението си, че на плажа непрекъснато изплуват лайна пред погледа на родни и чужди туристи.От управата на комплекса вчера отрекоха да има проблем. В началото на сезона комплексът все още не бил пълен 100 процента и всичко било под контрол. През юли и август обаче в Слънчев бряг постоянно има около 250-280 хил. души, което е изпитание за пречиствателната станция и качественото почистване на плажната ивица, все пак обаче обещаха да направят проверка и да вземат мерки, ако сигналите не са преувеличени.

Оказва се, че и туристите по Северното Черноморие не са щастливи от почивката си. Курортите са пълни предимно от румънски туристи, но има и не малко българи, които предпочитат юни заради малко по-евтините оферти. „Няма нищо такова като ниски цени. На всяка крачка те обират. Взеха ни по 5 лева за бира на Златни пясъци, а за сянка и шезлонг на плажа в Св. св. Константин и Елена броихме по 40 лева", възмущава се Катерина Стоянова. Според нея цените не били и по вкуса на чужденците, с които тя разговаряла. Признава, че е разочарована и следващата година ще си потърси оферта за ранна почивка в Гърция или Италия.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари