Времето през юли: Слънце, дъжд и гръмотевици

0
Какво ще бъде времето през юли?
Какво ще бъде времето през юли? Снимка: Dunavmost

Какво ще бъде времето през юли?

Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите максимални - между 34 и 39 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Тази година през юли се очаква средната месечна температура у нас да бъде около и над нормата. Месечната сума на валежите също ще бъде около нормата.

Юли ще започне с предимно слънчево време, а максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в западните и планинските райони, ще превали и прегърми.

Около средата на първото десетдневие в цялата страна ще е предимно слънчево, а вероятността за валежи ще намалява. Температурите ще са близки до обичайните за периода.

През втората половина от първото десетдневие отново се повишава вероятността за валежи на повече места в страната, по-значителни по количество, с гръмотевични бури и с условия за градушки.

Очаква се тогава и температурите да се понижат, но да останат близки до нормите.

В началото на второто десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива, а вероятността за валежи, гръмотевични бури и градушки - повишена. Температурите ще се понижат още.

Около средата и до края на десетдневието изгледите са за слънчево време през повечето дни в по-голямата част от страната. Изолирани следобедни валежи се очаква да има на по-малко места и да са с по-малка продължителност и количества. Температурите ще се повишат и в края на периода ще са по-високи от климатичните норми.

През третото десетдневие на юли по-голяма е вероятността времето да е слънчево, сухо и горещо. Изгледи за краткотрайни следобедни валежи, придружени с гръмотевици на отделни места, има главно в началото и в края на периода.

Астрономическата справка показва, че в началото на юли денят е 15 часа и 16 минути. В края на месеца продължителността на деня е 14 часа и 31 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари