Отнемат книжката на Жана Бергендорф

0
Причината е, че по закона за движение по пътищата при шофиране след употреба на упойващи вещества временно се отнема свидетелството
Причината е, че по закона за движение по пътищата при шофиране след употреба на упойващи вещества временно се отнема свидетелството Снимка: Булфото

КАТ ще прибере шофьорската книжка на Жана Бергендорф за 6 месеца, след като катастрофира пияна.

Това призна адвокатът на певицата Стефан Атанасов. Жана бе арестувана за 24 часа във вторник вечерта, след като се вряза с мини купъра си в друг автомобил на ул. "Г. С. Раковски" в София.

Дрегерът за алкохол отчел, че е трезва, но полевият тест за наркотици отчел, че е друсана. Жана сама признала, че е шмъркала кокаин. Затова още на място полицаите са прибрали шофьорската й книжка, пише "Телеграф".

Причината е, че по закона за движение по пътищата при шофиране след употреба на упойващи вещества временно се отнема свидетелството за половин година и се налага глоба от 500 до 1000 лева.

За да не отиде на съд Жана отказала кръвна проба и урина. В крайна сметка обаче склонила да даде проби и идната седмица ще стане ясно какво е взимала клиентката на адвокат Стефан Атанасов.

Затвор до 3 години грози певицата заради катастрофата след употреба на дрога, но понеже няма други нарушения едва ли ще получи най-високото наказание. Вероятно ще я осъдят на пробация, коментира Стефан Атанасов.

Делото ще е по бързата процедура и ще бъде насрочено пред следващата седмица в районния съд. Певицата, както и предходния път, в който бе спипана с дрога, се разкая и призна, че проблемът й е сериозен.

От "Вирджиния рекърдс", които я продуцират, пък заявиха, че ще й помогнат, ако се нуждае от специализирана помощ.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари