Време е да приемем Мария Бакалова сериозно

0
Светът говори за успеха на актрисата
Светът говори за успеха на актрисата Снимка: Фейсбук

Време е да приемем Мария Бакалова сериозно. Така Дейв Ицкоф представя интервюто си с българската актриса за New York Times. 24-годишната бургазлийка беше номинирана за “Оскар” в категорията “Най-добра поддържаща женска роля” за участието си във филма “Борат 2”

Това пише Ивайло Везенков за Свободна Европа.

“Като човек от Източна Европа, който получава огромно признание в момента, бих искала да насоча вниманието към моя регион. Там има талантливи хора, които имат нужда от такъв шанс. Ще има и следваща Мария”, казва тя пред изданието.

"Реакциите в България, както в повечето подобни случаи, са доста полярни", коментира в интервю за Свободна Европа кинокритикът Благой Иванов. Режисьорът Иван Добчев, който е учител на актрисата, в няколко иkтервюта пред медии каза, че не харесва филма и играта на Бакалова.

Докато в родната ѝ страна медии и анализатори спорят колко добра актриса е Бакалова и дали ролята ѝ покрива очакванията за висока художественост на нейните преподаватели, по света темата е една - успехът.

Продължението на „Борат“ разказва за репортера от Казахстан Борат, който се завръща в САЩ заедно с дъщеря си Тутар, за да я омъжи за високопоставен американски политик. Набелязан за неин бъдещ съпруг е бившият американски вицепрезидент Майк Пенс.

Малко след новината за номинацията в интервю за Variety Бакалова споделя, че въпреки хумора, филмът засяга много сериозни теми.

“Вярвам, че много хора ще се разпознаят в образа на Тутар. Тя има огромно сърце, пълно с мечти. Живеем във време, в което хората са готови да се изправят срещу женомразството и предразсъдъците и в което хората се подкрепят все повече”, казва Бакалова.

Зад някои от на пръв поглед абсурдните сцени филмът повдига сериозни въпроси. „Чрез цялата глупост можем да покажем някои проблеми, че нещо не е наред“, казва след номинацията за "Оскар" актрисата пред The Awardist Podcast.

Бакалова е научила новината в Лондон, където снима нова комедия с режисьора Джъд Апатоу и актьора Дейвид Духовни. На снимачната площадка я попитали дали иска да гледа обявяването на номинациите, но тя предпочела да продължи снимките.

“Защото дори само, някак си, само името ми да бъде споменавано в разговори за някакви номинации, е достатъчно голямо. Затова не искам да бъда нахална или нагла и да си мисля такива невъзможни неща”, каза актрисата в интервю за Шоуто на Николаос Цитиридис по бТВ.

Пробивът на Бакалова се харесва на критиците още от премиерата на филма на Amazon Prime през октомври заради нейните кураж и отдаденост в някои от по-смущаващите сцени на филма”, пише USA Today.

Кинокритикът Благой Иванов казва, че е е логично, че на Запад отзивите за Мария Бакалова са преобладаващо положителни.

"Там няма особена причина за поляризация, защото у нас тя е пречупена през националима, от една страна, и от друга - през сблъсъка между либералното и консервативното и между елитарното и масовото".

Според него тези крайности създават напрежение и не водят до дискусия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари