Вредна ли е бирата за черния дроб?

1
Малко бира няма да навреди никому, но прекаляването с тази напитка може да предизвика сериозни проблеми
Малко бира няма да навреди никому, но прекаляването с тази напитка може да предизвика сериозни проблеми

Според известни чешки пивовари, който пие бира, ще живее дълго и щастливо.

Много хора вярват в тази максима, но не са малко онези, които забравят едно просто правило – важна е дозата. Малко бира няма да навреди никому, но прекаляването с тази напитка може да предизвика сериозни проблеми, напомня Dailypress.

Първата жертва на бироманите е стомаха. Както е известно бирата – това е ниско-алкохолна напитка, и следователно съдържа малка част етилов алкохол. При силните бири, тази цифра е около 10-14% .. Така, една половин литрова бутилка бира е около 50-100 грама водка.

Според експертите, жлезите, които са разположени в стените на стомаха и стомашния сок след упорита и честа употреба на алкохол са напълно атрофирали. В резултат на това разграждането на храната не се извършва качествено. Резултатът – при мъжете се наблюдава гастрит. Известно е, че хроничния алкохолен води след себе си потиснато настроение, обща слабост, чувство за тежест в стомаха, болки в корема, горчив вкус в устата и други неприятни симптоми.

Прекаляването с бира е тежък удар и за черния дроб.

Алкохолът, дори и слабия алкохол е доста мощен враг на черния дроб, защото пречи на основната му функция – прочистване на тялото и антитоксично действие. При прекомерна консумация на бира на черния дроб може да се развие хепатит. Лекарите смятат, че хроничен хепатит може да бъде не само в открити симптоми, но също така да се появи в латентна форма, особено ако всеки ден изпивате по литър бира. Всичко зависи от характеристиките на организма.

Така че преди да се пиете бира, помислете дали може да се задоволите с нужното количество. Както знаем, най-добрият начин за лечение е превенция на болестта.

Източник: Dailypress
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари