Връщат колите от разклона за "Дунарит" към Николово заради бушуващия пожар

2
Кметът на Николово Златан Ванев определи ситуацията като много лоша, тъй като са избухнали едновременно два пожара
Кметът на Николово Златан Ванев определи ситуацията като много лоша, тъй като са избухнали едновременно два пожара Видео: Русе Медиа

Кметът на Николово Златан Ванев определи ситуацията като много лоша, тъй като са избухнали едновременно два пожара

Пожар в сухи треви и храсти в труднодостъпен терен пламна този следобед в района на Николово. Заради огъня движението на автомобили от разклона за военния завод „Дунарит“ към Николово е спряно, а колите се връщат обратно, предава Русе Медиа. Основните усилия са насочени към ограничаването на огъня да не достигне до къщите във вилната зона и „Дунарит“.

Притесненията са, че пожарът може да се прехвърли през пътя и да се насочи към военния завод. Затова тревите покрай пътното платно се мокрят постоянно с вода от водоноски.

На място са изпратени общо 6 специализирани противопожарни автомобила със служители от Първа, Втора РСПБЗН и ССОД. Изпратени са и полицейски екипи за съдействие. Те са подсилени с техника, трактори и водоноски, осигурени от кмета на Николово Златан Ванев чрез земеделските кооперации.

Към 17:00 часа пожарът е ограничен от три страни за да не отива към езерото Липник, къщите и пътя. „В момента пожарът е локализиран, разпространението е спряно на три места. Остава единствено най-незастрашеното място, което сме го оставили, да се разпространява към слънчогледова нива. В момента, когато ограничим другите разпространения, ще насочим силите и натам. Засега няма опасност за къщите и вилите, но обстановката е динамична. Ангажирани са хора от Горското стопанство, „Дунарит“, общината и др.“, каза за Русе Медиа началникът на пожарната комисар Светослав Войчев.

Кметът на Николово Златан Ванев определи ситуацията като много лоша, тъй като са избухнали едновременно два пожара. Първоначално се е получил сигнал към 14:20 часа за района, който е по-близо до езерото, а след това, че гори и в други части на местността.

Много лоша ситуация, вилна зона долу гори, страх ме е да не отиде пожарът до къщите на хората. Тук в момента, ако прехвърли това нещо, там е завод „Дунарит“. Пазим да не прехвърли пътя“, обясни Ванев.

Към момента няма данни за пострадали или засегнати къщи. Пожарникарите правят обход и организират дежурство, за да наблюдават за евентуални вторични запалвания. Според Държавното ловно стопанство няма засегнати части от горския им фонд. Те също ще се включат в дежурството и наблюденията с пожарникарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари