Връчват наградите „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство

0
31-вото издание на най-старите и единствени по рода си театрални награди в България – „Аскеер“ се провежда тази вечер
31-вото издание на най-старите и единствени по рода си театрални награди в България – „Аскеер“ се провежда тази вечер Снимка: bTV

Носител на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер“ 2022 тази година е Цветана Манева

31-вото издание на най-старите и единствени по рода си театрални награди в България – „Аскеер“ се провежда тази вечер. Единствени са, защото отличията в единайсетте категории се дават "от артисти – за артисти", предава bTV

И въпреки че тепърва предстои да разберем кои творци ще грабнат Аскеерите тази година, носителите на две от статуетките са вече известни.

С почетен „Аскеер“ ще бъде удостоена актрисата Меглена Караламбова, а носител на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер“ 2022 тази година е Цветана Манева. С нея разговаряхме минути след официалното обявяване на номинацията. 

Има едно състояние, в което в момента се намирам аз, и една мисъл, която минава през главата - Всичко това с мен ли се е случвало. Аз самата считам, че съм отворена природа и съм могла да приема всички професионални предизвикателства, които са се осмелявали да ми поверят“, каза Цветана Манева.

Жулиета, Антигона, Кейт Бланш или Бернарда Алба в театъра и един цял неповторим живот пред камерата.

„Това, което най-ме е ангажирало по време на моята работа е да разбера човека и досега този интерес, и това разбиране, тази склонност, и тази максима на съществувание ме е водила“, допълни Цветана Манева

Попитана кои са думите, които истински ценни, тя отвърна:

„Казвай "Обичам те". Без да мислиш какви ще бъдат последствията. Когато обичаш, казвай обичам те, това е. И мисля, че това е много важно - обичта. Обичта е много важна, да я носиш без да се замислиш дали отсрещната страна ще получиш същото. Важното е ти да обичаш“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари