Връчиха дипломите на абсолвентите от Юридическия факултет

0

Днес, 17.06.2017 г., в „Канев център“ се проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2017 на Юридическия факултет.

Събитието уважиха заместник областните управители на Област Русе, г-н Свилен Иванов и г-н Валентин Колев, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе и председател на Общото събрание на Русенския университет,  зам.-ректорът по учебната дейност, проф. д-р инж. Пламен Кангалов, зам.-ректорът по научно-изследователска дейност, проф. Диана Антонова, народните представители д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов и г-н Георги Стоилов, зам.-кметът на Община Русе, г-жа Наталия Кръстева, главен комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР Русе, административният ръководител на Окръжна прокуратура Русе, г-н Георги Георгиев, председателят на Адвокатската колегия в Русе, г-н Людмил Павлов, представители на съдебната власт, бизнеса, преподаватели и близки на абсолвентите.

По традиция деканът на Факултета проф. д-р Лъчезар Дачев приветства завършващите на латински език.

В своето поздравление заместник областният управител, г-н Свилен Иванов отбеляза, че също е горд възпитаник на този факултет и изрази задоволство да бъде част от тържественото връчване на дипломите. Той пожела на абсолвентите да преследват своите цели и да знаят, че в живота може да се постигне всичко, от хора завършили Юридическия факултет. Г-н Иванов поднесе и поздравителен адрес от името на областния управител на област Русе, г-н Галин Григоров на проф. Дачев. В него се казва: „…Пожелавам на Вас и всички преподаватели, с професионализъм, сили и вдъхновение, да продължите да възпитавате и обучавате младите  хора, които искат да се докоснат до правото. Научете ги да са силни и да се справят с предизвикателствата на нашето време.

Всеки, който е избрал юридическото поприще трябва да знае, че това е призвание и дълг, високо доверие и отговорност, морал и достойнство!

Скъпи абсолвенти, вярвам, че сте подготвени юристи-личности, които ще влагате ум и сърце в своите бъдещи начинания и ще превърнете справедливостта в своя кауза. Бъдете мотивирани, амбициозни и щастливи с това, което правите!“.

През настоящата година, 82 абсолвенти получиха дипломите си, като 11 от тях са отличниците, а първенец на випуск 2017 е Владислав Иванов с успех 5,98.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари