Володя Кенарев - русенският художник, който не познава суетата

2
Работата на артиста е да рисува, а не да говори, твърди творецът
Работата на артиста е да рисува, а не да говори, твърди творецът Видео: Русе Медиа

Известният русенски художник Володя Кенарев откри снощи самостоятелна изложба живопис в рамките на фестивала „Мартенски музикални дни“.

Сред официалните лица бе зам.-министърът Бойко Кадинов, а по-късно авторът бе уважен и от президента Румен Радев. Володя Кенарев не е правил изложба в Русе от 11 години и достави истинско удоволствие на почитателите си с експозицията.

Володя Кенарев е един художник, комуто суетата е чужда. Потънал дълбоко в своята лаборатория, в която разговаря със света на един съвършен език – езика на изкуството. Миналата година той навърши 70 години, а днес е все още на 70. Честит и вдъхновен да си, маестро, верен на себе си и на нас, твоите почитатели, вперили поглед в теб с надеждата и с очакването да ни предложиш поредното парче красива илюзия, на която ти си наистина изключителен майстор“, сподели на откриването директорът на „Мартенски музикални дни“ Ива Чавдарова, предава Русе Медиа.

Поетично-цветен разказ за усещането, което носят картините на Володя Кенарев, направи журналистът и литератор Нели Пигулева, която определи изложбата като адажио в тон с музикалната атмосфера на фестивала.

Самият художник беше лаконичен, защото по думите му работата на артиста е да рисува, а не да говори. „Времето в което живеем, е тревожно и изкуството във всичките му разновидности и културата като цяло са като хапче панацея, което ще помогне да преминем през тези смущаващи времена. Благодаря на общината и на фестивала „Мартенски музикални дни“ за това, че ме поканиха. Нямаше как да откажа. Пожелавам успех на всички предстоящи събития. С шепи гребете култура и да се надяваме, че това ще помогне“, сподели Володя Кенарев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари