Володимир Зеленски: Руснаците трябва да признаят вината си

0
От руския народ зависи дали Русия ще се превърне в демократична страна
От руския народ зависи дали Русия ще се превърне в демократична страна

От руския народ зависи дали Русия ще се превърне в демократична страна 

Руснаците трябва да признаят вината си във войната срещу Украйна, така както направиха германците след Втората световна война. Това каза украинският президент Володимир Зеленски по време на реч пред студенти в Австралийския национален университет, предаде Novini.bg.

По думите му говоренето пред студентска аудитория и разказването на истината за войната е изключително важно.

Според него от руския народ зависи дали Русия ще се превърне в демократична страна и ще се върне в цивилизования свят след напускането на диктатора Владимир Путин.

"Нека си спомним за Втората световна война - една кървава трагедия с кървави петна върху германския народ. Германският народ намери сили да признае войната за трагична грешка на своята държава и народ. Те осъзнаха, че всички са виновни - и тези, които са подкрепяли Хитлер, и тези, които просто са си мълчали", коментира Зеленски.

Той отбеляза, че Германия се е превърнала в една от най-напредналите икономики в света и е дала на своите поколения възможността да живеят в цивилизован свят. И добави, че и Русия може да има тази възможност за своето население.

Зеленски благодари на австралийската страна, че изпраща финансова помощ в Украйна, дарява лекарства, изпращат доброволци в болници, осигурява доставката на хуманитарна помощ, а също така са имат представители на фронта.

Той призова да продължи да подкрепя Украйна, по-специално в образователните класни стаи, защитавайки истината и развенчавайки митовете, които руската пропагандна машина така майсторски се е научила да фабрикува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    До 3
    Гнусен усраински джендър! Що не си в усрайна бе педал?!??? Мама ти продажна!
  • 1
    5
    робин худ
    Де да имаше смелоста и ти да го направиш това да признаеш вината си изрод мръсен съсипа Украйна само и само да угодиш на завоевателите на света шибаните хамериканци, о извинявам се те са добри хора за разлика от управляващите ги изроди оня един процент собствениците на света
  • 6
    4
    до 3
    Мангал, ти не си България, че да говориш от нейно име. В кой катун те упълномощиха? Поздрави на Херо ханъм, лизач нещастен.:)))
  • -11
    3
    Българин
    Гнусният рашистки трол триточковия "русенец" се е активизирал да плещи тъпите опорки на Мутрофанката! България подкрепя украинските си братя и мрази рашистките окупатори! Да мрат в адски мъки сатрапите! Слава Украина!!!
  • 12
    2
    русенец
    Хайде да приключват с експеримента "Украйна", че да си продължаваме живота!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари