Володимир Зеленски: Руското зло крие телата на жертвите при взрива на язовир „Каховка“

0
Според украинския президент, положението в окупираните от Русия части на Херсонска област като „меко казано, катастрофално“
Според украинския президент, положението в окупираните от Русия части на Херсонска област като „меко казано, катастрофално“ Снимка: Facebook

Според украинския президент, положението в окупираните от Русия части на Херсонска област като „меко казано, катастрофално“

Русия е сформирала специални групи за събиране и скриване на телата на хората, загинали след скъсването на стената на язовир „Каховка“ по рано този месец, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

„Руското зло е сформирало там специални групи, за да премахва и, както изглежда, да крие телата на жертвите“, каза държавният глава на Украйна в традиционното си вечерно видеообръщение.

Зеленски окачестви положението в окупираните от Русия части на Херсонска област като „меко казано, катастрофално“.

Киев и Москва се обвиниха взаимно за скъсването на стената.

Обявеният от украинска страна официалния брой на жертвите е 21, като оттам заявиха, че в него влизат петима души, загинали при руски обстрел по време на евакуационни действия. По оценки на руските представители жертвите са 46.

Вчера украинската армия заяви, че епидемичната обстановка в засегнатите от скъсването на язовирната стена райони рязко се е влошила, особено що се отнася до разпространението на хепатит А.

Украинският министър на околната среда Руслан Стрилец оцени щетите от бедствието дотук на над 1,5 милиарда долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ние ще плащаме пенсиите на...
    Европейската комисия (ЕК) иска държавите членки да отделят 50 милиарда евро, за да финансират украинското правителство, за да може то да изплаща заплати и пенсии и да започне проекти за възстановяване, съобщи Bloomberg. Условията на предложения спасителен план подлежат на промяна в очакване на официалното съобщение, съобщи изданието във вторник. Пакетът ще се финансира чрез преки вноски от държавите членки, за разлика от заемите от пазара. Помощта ще бъде предоставена под формата на безвъзмездни средства, концесионни заеми и гаранции, а не някакъв „обременяващ инструмент за възстановяване“, посочва изданието и добавя, че парите ще бъдат предоставени между 2024 и 2027 г. *************https://obektivno.bg/ek-stranite-chlenki-tryabva-da-platyat-55-mlrd-evro-za-pensii-i-zaplati-na-ukrajna/
  • 4
    4
    Грабеж
    Зеленчука оглавява щаба на корупцията. Държавата му е фалирала. За пенсии и социални плащаме ние, без да ни питат. Това ако не е грабеж. Стоим като поляци пред еврейска банка.
  • 3
    3
    Тоз
    Най голямото зло което се е пръкнало в Украйна пак плямпа мръсна гадина подлога на САЩ .
  • 5
    2
    Sтанко
    Урките не са лоши хора, ако гледаме мирното население... Клетници са! Лошите хора са "милите европейски побратими и техните приятели зад океана". Не знам до кога ще ги търпят от кремъл... Заради тия невинни отрудени хорица, войната не премина по план, а се проточи и ще отиде още дълго с времето. Злите сили са се разпищолили по места смесени с местното население. Нацитата са страхливи и долни изчадия. Да видим народа до кога ще им търпи надменността... Много скоро помощите от ялови натовци като нас ще се изчерпи... И тогава да видим нашите политици на коя страна ще обърнат дупето... Господ да ни пази!
  • 8
    1
    гост1
    нищо ви няма нагляри че всеки ден с вас ни занимават че и да ви храним тук по морето и недоволни риба им давали храна за бедни била не било дошли да работят я го духайте
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари