Володимир Зеленски: Руските войници в АЕЦ "Запорожие" са специална цел

0
Той обвини Русия, че използва най-голямата атомна централа в Европа за изнудване
Той обвини Русия, че използва най-голямата атомна централа в Европа за изнудване Видео: NOVA

"Руските войници, които стрелят под прикритието на АЕЦ „Запорожие” ще бъдат специална цел на украинските служби за сигурност"

Това обяви президентът Володимир Зеленски, като обвини Русия, че използва най-голямата атомна централа в Европа за изнудване, предаде NOVA

Москва превзе обекта в началото на март, а в момента международната общност обвинява руските войници, че са го превърнали във военна база. През последните дни АЕЦ-ът беше обстрелван многократно, което предизвика сериозни опасения от ядрено бедствие. Двете страни си размениха обвинения кой носи отговорност за обстрела, а ООН поиска незабавно прекратяване на огъня в района.

„Разбира се, че трябва да има сериозна реакция. Украинските дипломати и представители на държави партньори ще направят всичко възможно новите санкции срещу Русия да блокират ядрената й индустрия. И всички политици от тази терористична държава, както и тези, които им помагат в тази операция по изнудване с ядрената електроцентрала, трябва да отговарят в Международния съд”, каза украинският държавен глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Този
    Лакей на Америка съсипа народа си .
  • 6
    1
    Гошо куче лошо
    Тоз, ако продължи да друса, никва швейцарска клиника няма да може да му помогне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари