Володимир Зеленски: Русия има ракети да унищожи Украйна град по град

0
Загубите от войната за украинската икономика се изчисляват на $4,4 милиарда месечно
Загубите от войната за украинската икономика се изчисляват на $4,4 милиарда месечно

Загубите от войната за украинската икономика се изчисляват на $4,4 милиарда месечно

"Русия има достатъчно ракети "Смерч", "Ураган" и "Град", за да унищожи Украйна град по град". Това заяви украинският президент Володимир Зеленски. Той отбеляза, че при последния обстрел над редица градове в Украйна, сред които Славянск, Крематорск и Харков, е използвана именно системата за залпов артилерийски огън "Смерч".

Според украинския държавен глава при баланс на въоръжението украинските военни ще успеят да се противопоставят на руснаците. В страната очакват от август да започнат да получават оръжие по програмата "ленд - лийз" на САЩ, както и още доставки от Европа, пише Инвестор.бг.

Загубите от войната за украинската икономика се изчисляват на 130 млрд. гривни (4,4 млрд. долара) на месец, изчисли премиерът на страната Денис Шмигал, цитиран от украинската агенция УНИАН. Това е малко под годишния бюджет за украинската армия преди началото на войната - 156 млрд. гривни.

Киев е увеличил съществено социалните разходи, както и непривични досега разходи за бюджета, като например за разминиране на освободените от Русия територии.

Украйна има директна бюджетна поддържка от страните от Европейския съюз, както и грантова и кредитна помощ от международни институции като Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка и Международната банка за възстановяване и развитие, коментира още украинският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Pyce
    ДОБЪР ДЕН
  • 12
    2
    Русенец
    Защо все пишете глупости? Защо не питате самите украинци, а не този клоун-артист? Само лъжи поднасяте като новини? Това е война м/у Америка и Русия за земя, за газ и нефт. Не им трябват хората( затова и ги избиват), а ЗЕМЯТА. АМЕРИКА се намесва и води войни само на богати на залежи територии
  • 14
    1
    русенец
    Че откъде ги има? Нали ги свърши още в началото на март, когато украинските войски по твоите думи бяха отблъснали агресора отвъд Урал! :)) Ако ги има, то тогава защо не избива град след град? Да не би да ви приема за руснаци и да чака да поумнеете? Червенски, спри да се друсаш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари