Володимир Зеленски: Русия готви терористична атака в АЕЦ Запорожие

0
Сега светът е предупреден, следователно светът може и трябва да действа
Сега светът е предупреден, следователно светът може и трябва да действа

Сега светът е предупреден, следователно светът може и трябва да действа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди в извънредно видеообръщение на живо днес, 22 юни, че според последните данни на разузнаването Русия подготвя терористична атака в атомната електроцентрала в Запорожие, една от най-големите в Европа, което може да доведе до изпускане на радиация.

"Току-що получихме доклад от нашето разузнаване и Службата за сигурност на Украйна. Разузнаването е получило информация, че Русия обмисля сценарий за терористичен акт в Запорожката атомна централа - терористичен акт с изпускане на радиация. За съжаление неведнъж ми се налагаше да напомня, че радиацията не познава национални граници и накъде ще се насочи се определя само от посоката на вятъра. Ние споделяме цялата налична информация и доказателства с нашите партньори – всички по света. Европа, Америка, Китай, Бразилия, Индия, арабския свят, Африка - всички страни, абсолютно всеки трябва да знае това. Международните организации също", каза Зеленски в обръщението си в официалния си канал в Telegram и в профила си във Facebook.

Той предупреди, че този път не трябва да стане като с язовира "Каховка", който бе взривен от руснаците, предизвиквайки най-голямата екологична и хуманитарна катастрофа в Европа от десетилетия. "Сега светът е предупреден, следователно светът може и трябва да действа", каза Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Тоз
    Зриви язовира топи руснака сега ще направят същото просто подготвя почвата .мръсно наркоманче жалко за обикновените граждани . SK/
  • 9
    4
    баба Вуна
    За назе нема - за зелето ще пускаме помощи. И плът искате да им пуснем - от нашата. Жалки политически измамници и изменници. Срам ме е да се нарека българка веке!
  • 6
    3
    мм
    кой го интересува този паляк ние нашата държава не можем да оправим с тях ще се занимаваме и пак доста помощ им дадохме да стоят на морето а за нашето население нищо
  • 6
    2
    Sтанко
    Тоя докато не му затворят плямпалото - войната няма да свърши и всички ще се пържим на огъня...кой повече - кой по-малко. Отвратително създание! За жалост войнолюбивите ще намерят заместител и както се казва - "до последният украинец"...
  • 4
    1
    уе3
    Не Ви ли писна от фейк новини. Напишете поне веднъж истината. Този наркоман е на поредната доза. Веднъж напишете как САМИТЕ УКРАИНЦИ от есента взривяват язовира си и накрая го взривиха.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари