Володимир Зеленски поиска в ООН създаване на трибунал за наказание на Русия

0
Зеленски призова също за създаване на фонд за компенсация на Украйна
Зеленски призова също за създаване на фонд за компенсация на Украйна

Зеленски призова също за създаване на фонд за компенсация на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски настоя пред ООН за "справедливо наказание" срещу Русия, осъди категорично нахлуването на руски войски в страната му и призова за създаването на специален трибунал, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Срещу Украйна беше извършено престъпление и ние настояваме за справедливо наказание срещу Русия", заяви Зеленски във видеообръщение към Общото събрание на ООН. Тъй като не успя да отиде в Ню Йорк, Зеленски получи извънредно разрешение от държавите членки на ООН да говори пред събранието във видеоизявление.

В своята реч, завършила с бурните овации на присъстващите в залата, Зеленски отправи яростна критика към Русия заради агресията ѝ срещу Украйна.

"Няма да допуснем този обект да надделее над нас", заяви той и призова за създаване на специален трибунал, който да съди Русия "за престъпната ѝ агресия" срещу държавата му.

Зеленски използва думата "наказание" в речта си поне 15 пъти, отбелязва АФП.

Украинският президент призова също за създаване на фонд за компенсация на Украйна и заяви, че Русия трябва да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

По-рано на форума американският президент Джо Байдън обвини Русия, че "най-безсрамно е нарушила" принципите на ООН.

/ДИ/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Онзи
    Кой или какво пречи на Кокаинчик да пътува по света ? Хайде за Путин е ясно -изолиран е ,а този ? Не се ли явява заложник в собствената си държава ? От какво се страхува ,че не си показва носа буквално навън от бункера си ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари