Володимир Зеленски обеща Украйна да си върне полуостров Крим

1
Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория
Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория

Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория

Украинският президент Володимир Зеленски обеща на своите сънародници Украйна да си върне анексирания от Русия полуостров Крим, съобщи ДПА.

"Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория", каза вчера Зеленски в ежедневното си вечерно видеопослание в Киев.

"Разбира се, че ще освободим Крим", каза президентът и допълни, че битката за Донбас ще стане най-жестоката в европейската история.

"За нас човешката цена на тази битка е много голяма. Тя е просто ужасяваща", каза Зеленски и добави: "Ежедневно обръщаме внимание на нашите партньори върху факта, че само достатъчен брой модерна артилерия за Украйна ще ни осигури предимство".

Междувременно руските войски разрушиха последния мост към Северодонецк, по който могат да бъдат евакуирани цивилни или доставяна хуманитарна помощ, съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай и добави, че близо 70 процента от града са под руски контрол.

Украйна не спира да призовава Запада за доставка на повече тежки оръжия за отбраната на Северодонецк. Киев твърди, че битката за града е от решаващо значение за контрола над Донбас и за хода на войната, която навлезе в четвъртия си месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Наркомански
    Обещавам да вземем Крим и във военната база в Севастопол да пуснем американците! Шшшшшшмрък !
  • 0
    11
    До 9
    Нещо НПО-то на краварите малко плаща а? Марш в усрайна джендър! Опа изивинявай в коментарите си голяма сила, ама на живо си с разпорена пичка…. Да не те хвана шубето че володката само обещава и се смазан ходи ли??? Дърпай за усрайна антибългарин такъв или по - точно самопреебал се ГЕЙвропеец!
  • 4
    10
    до 9
    Че бягай да защитаваш Украйна, бе патриот! Какво цапаш тук?:)
  • -8
    9
    До 7
    Таква тъпи опорки им е спуснала Митрофанката на слабоумните рашистки копейкаджийски тролчета. Жалки безродни антибългари са това! Слава Украина!
  • 5
    8
    @@!!
    тате каза че ще ми купи кулло, ама друг път!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари