Мощна буря уби трима души в Крим

0
Над 2000 населени места в Украйна са без ток
Над 2000 населени места в Украйна са без ток

Над 2000 населени места в Украйна са без ток

Тежки зимни бури връхлетяха Украйна. Мощен циклон уби трима души на полуостров Крим. Повече от две хиляди населени места в 16 области са без ток, а много магистрали са затворени за автомобили. Кметът на Одеса призова жителите да останат по домовете си. Заради липсата на електричество хората нямат и вода.

Властите в окупирания от Русия Крим обявиха днешния понеделник за почивен заради бурните ветрове, наводненията и виелицата, предаде NOVA. Във вечерното си видеообръщение президентът Зеленски благодари на спасителните служби за справянето с последиците от екстремното зимно време.

„Значителна част от страната ни е изправена пред крайно тежки метеорологични условия. Положението е особено тежко в южните области на Украйна. Подразделенията на службата за извънредни ситуации, националната полиция и местните власти се надпреварват с времето и ще продължат да го правят”, каза президентът на Украйна в обръщение към нацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    опа
    Крим не е окупиран от Русия, той е Руски.
  • 0
    1
    Прозрение!
    Путин е манипулирал климата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари