Володимир Зеленски към руснаците: Като мълчите, ставате съучастници!

0
За вас сега настъпва времето да направите своя избор
За вас сега настъпва времето да направите своя избор

Ръководството на руската държава всъщност се готви да привика в армията до един милион мъже. Това е основното, което в момента се премълчава

"Ще обясня на руски какво се случва. В руските градове има протести срещу мобилизацията. Не са масови, но ги има. И това само по себе си означава нещо. И то не само в Москва и Петербург. Ние знаем какви са реалните настроения в руските региони. Ние виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в другите национални републики и области на Русия разбират, че просто са ги хвърлили на кучетата. Пращат ги на смърт.", заяви в обичайното си нощно видеообръщание украинският президент Володимир Зеленски. Половината от 6-минутната му реч бе на руски - обикновено говори на украински, и се обърна директно към руските граждани, отбелязва вестник "Сега"

"Защо дагестанците, например – или който и да е друг – трябва да гинат край Харков или под Донецк? Защото един човек в Русия е решил така за всички граждани на Русия. Друга причина няма. Той така иска. Вие вече сте съучастници във всички тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото сте мълчали. Защото продължавате да мълчите. И за вас сега настъпва времето да направите своя избор.

За мъжете в Русия това е избор дали да загинат или да живеят, дали да станат инвалиди или да запазят здравето си. За жените в Русия – изборът между това дали завинаги да изгубят мъжете си, синовете си, внуците – или все пак да се опитат да ги защитят от гибел, да ги защитят от войната, да ги защитят от един човек", каза Зеленски. 

"Само си представете колко народ искат да мобилизират! Ние знаем със сигурност, че призовките за 300 000 души са били напечатани и подписани предварително, преди изобщо да се появи решението за мобилизация. Нашето разузнаване доказа това. Но ръководството на руската държава всъщност се готви да привика в армията до един милион мъже. Това е основното, което в момента се премълчава.

Ние знаем, че ще прибират всички, напълно безогледно. И не само военни резервисти, а просто мъже. Всеки, когото успеят да изплашат така, че да изпитва по-голям страх от това да се отклони от войната, отколкото от това да загине в тази война.

55 000 руски войници загинаха в тази война за половин година. Десетки хиляди са ранени и инвалидизирани. Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предайте в украински плен. Това са вариантите за вас, ако искате да оцелеете.

Руски майки, не се съмнявайте, че децата на вашата държавна върхушка няма да се озоват на украинския фронт. Тези, които взимат решенията във вашата страна, пазят децата си – а вашите деца даже не ги погребват."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Яна
    Време е скандалният про100$$$ к!р0 да замине за усрайна, да си облече сащническата униформа!! Ще има адютант - лена! Тя ще има задължение да му доставя И пици с кристали! Хайде, скандален про100$$$ к!р0, заминавай да воюваш за усрайна! Като извоюваш "победа", задължително ще си смениш пола!
  • 0
    8
    AKLl
    СКандалният про100$$$ к!р0 защо не е заминал за усрайна да воюва?!
  • -1
    7
    да
    Русия се видя че няма армия, след с като с 16 системи HIMARS, дето са на по 30 г. пречупиха руското превъзходство за няма 1 месец, като унищожиха всички складове за боеприпаси в източна Украйна. Индианци срещу конквистадори, пещерни хора срещу космонавти. Това е. Видя се, че могат само да плашат гаргите. Айде сега да видим пияните запасняци, голи и боси какво ще направят, след като от 01.10 тръгне ленд-лийза.
  • -2
    6
    Aha
    Призовавам българофобите/русофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква да заминават за усрайна и да воюват под флага на родината им сащ!
  • -2
    5
    ХАЙ
    Българското общество не признава усрайна! България е християнска република и категорично отхвърля лгбт извращенията на сащ! България каза ДА на РАСИЗМА! България каза НЕ НА лгбт ИЗВРАЩЕНИЯТА на сащ! България категорично обяви сащ за агресор! България категорично обяви сащ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя руснаци! България категорично подкрепя РУСИЯ! България категорично каза ВЪН сащ от България, вън на всички сащнически нпо-та на сащ от България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Русия срещу антихристиянските ценности!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари