Володимир Зеленски: Искам по-добра защита на границата с Беларус

1
Украинският президент благодари на своите войници за успехите им на бойното поле
Украинският президент благодари на своите войници за успехите им на бойното поле Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Украинският президент благодари на своите войници за успехите им на бойното поле

Володимир Зеленски призова за по-добра защита на границата на страната му с Беларус - съюзник на руските нашественици в Украйна, предаде ДПА.

Зеленски направи вечерното си видеообръщение от замъка в стария град на Луцк, който се намира на малко повече от 150 км от границата. Той заяви, че приоритет е укрепването на цялата северна граница.

След началото на войната през февруари 2022 г. руските войски навлязоха в Украйна от Беларус. Хиляди руснаци са разположени и сега в Беларус, където използват бази, за да се подготвят за бойни действия. Експертите смятат, че нова атака от Беларус не е много вероятна, но украинското ръководство няма доверие на Минск.

По-рано Зеленски се срещна с президента на Полша Анджей Дуда в Луцк, за да почете паметта избитите от украински националисти 100 000 поляци във Волинското клане преди 80 години по време на Втората световна война.

Във видеопосланието си украинският президент още веднъж благодари на своите войници за успехите им на бойното поле. Според военните доклади от Киев неговите войски отбелязват напредък в контраофанзивата си за освобождаване на територии от руската окупация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    полк. Николай Марков.
    "Явно милост за украинците от страна на Дивия Запад няма да има. Ще ги ползваме, докато умре и последният от тях, за да разчистим едни територии за друг етнос", "Няма тук никакъв героизъм, господа. Има сметки, сметки и сметки. А най-унизителното е, че хвърлят в огъня украинците без никакво оръжие и подготовка, просто ей така. И ако вярвате на приказките на ЕС и НАТО за невероятни оръжия и пари, които им дават, значи сте идиоти", "Украинците загиват в пълна заблуда, не по-малка от пропагандата в ЕС. А целта на Обединеното командване на НАТО е просто да ги зачисти от тия територии, но да има някой виновен", "От тези евроатлантически лайна, само Русия може да ги извади! Никой друг"
  • 4
    4
    Чингиз до 3
    Управляващата шайка се мисли за господар на света, но тия дето изброяваш са от трезомислещите, подкрепяни от Китай, Индия, Бразилия, Аржентина... ам то мининахме 2/3 от света...А зелкинс е благословен точно колкото космите на задника ми! Безспорен клоун е - нищо повече!
  • -9
    3
    До предния
    Да го изолира ама кой? Путин, Шойгу, Лавров и другата паплач ли? Благословен е човек ако е изолиран от таквиз...
  • 8
    2
    Sтанко
    Аз па искам САМО ДА НЕ ЧУВАМ за теб и да НЕ ВИЖДАМ мутрата ти. Скоро ще започнат да те изолират - не бой се!
  • 10
    1
    Хаха
    Много започна да искаш бе наркоман нещастен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари