Володимир Зеленски: Има загинали при руската бомбардировка на Чернигов

2
Руска ракета е ударила точно в центъра на града
Руска ракета е ударила точно в центъра на града Снимка: Фейсбук

Руска ракета е ударила точно в центъра на града

Руска бомбардировка "стана причина за жертви" и "рани" хора в центъра на северния украински град Чернигов, засегна университет и театър, съобщи днес президентът на Украйна Володимир Зеленски в „Телеграм“, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Руска ракета удари точно в центъра на града, в нашия Чернигов“, пише Зеленски. "Площад, политехнически университет, театър. Една обикновена събота, която Русия превърна в ден на болка и загуба. Има загинали, има ранени", посочи държавният глава.

Той публикува и видео с отломки около голяма жилищна сграда в съветски стил, с паркирани наоколо и частично унищожени коли, с разбити покриви и счупени прозорци.

"Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно, с балистична ракета", написа по-рано в „Телеграм“ губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус.

Руските сили нахлуха в Чернигов, който е на 150 километра от Киев, близо до беларуската граница, малко след началото на военните действия на 24 февруари 2022 г. от няколко изходни точки, включително от Беларус. Тогава те бяха отблъснати от украинската армия, припомня АФП.

След изтеглянето на Русия от Северна Украйна в този регион нямаше широкомащабни атаки, като най-ожесточените боеве бяха концентрирани в източната и южната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Боб и леща
    Фестивал на "лютите птички". Военни експерти се събраха на демо с бойни дроновете. В мрежата има копие от поканата и кадри от атаката. Който не го мързи може да види.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари