Десетки хора са в неизвестност след удар срещу жилищен блок в Днипро

2
Цяла нощ спасители с кучета и тежка техника търсиха оцелели
Цяла нощ спасители с кучета и тежка техника търсиха оцелели Видео: NOVA

Цяла нощ спасители с кучета и тежка техника търсиха оцелели

40 души остават в неизвестност след като руска ракета удари жилищен блок в Днипро - Украйна, предава NOVA. С напредване на времето намалява шанса някой от тях да бъде открит жив. Цяла нощ спасители с кучета и тежка техника търсиха оцелели под развалините. Властите казаха, че са успели да извадят 38 души с различна тежест на травмите. Досега е потвърдена смъртта на 12 души.

Ударът срещу жилищния блок беше част от вълна от ракети, които Русия изстреля срещу Украйна. Отново на прицел бяха цивилни обекти, като електростанции и административни сгради. През ноември Европейският парламент гласува, че Русия е държава, подкрепяща тероризма, заради поредицата военни престъпления и атаки срещу мирни граждани на Украйна.

Има много хора, ранени от шрапнели. Ние сме група доброволци, която изнася ранени и убити от бойното поле, но тръгнахме насам, когато чухме, че са ударили жилищен блок. Дойдохме 10-15 минути след взрива. Две наши групи търсят хора под отломките”, сподели един от доброволците, помагащи в издирването на хора под отломките.

Може ли руският терор да бъде спрян? Да, възможно е. Може ли да стане по друг начин, освен на бойното поле в Украйна? За съжаление - не може. Трябва да стане на нашата земя, в нашето небе, в нашето море. И какво е необходимо, за да се случи? Тези оръжия, които стоят в складовете на нашите съюзнически държави и които нашите войници чакат", посочи украинският президент Володимир Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Терораша
    цивилните са мишена само на терористи!
  • -1
    1
    Американско жиголо
    Само този шут-чифут ли не разбра, че усрайна ще бъде изравнена със земята? Жалко за обикновените невинни хора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари