Володимир Зеленски: Два кораба успешно преминаха през нашия временен "зърнен коридор"

1
Украинският президент не уточни за какви плавателни съдове говори и дали са минали целия маршрут
Украинският президент не уточни за какви плавателни съдове говори и дали са минали целия маршрут Снимка: Фейсбук

Украинският президент не уточни за какви плавателни съдове говори и дали са минали целия маршрут

Украинският президент Володимир Зеленски обяви снощи, че още два кораба са преминали по "временния" черноморски плавателен коридор, използван след оттеглянето на Русия от зърнената сделка през юли, предадоха Ройтерс и БТА.

"Два кораба успешно преминаха през нашия временен "зърнен коридор", гласи публикацията на Зеленски в социалната мрежа "Екс", бивша "Туитър".

В отговор на заплахата на Русия след прекратяването от нейна страна на зърненото споразумение да приема всички плавателни съдове, поемащи и отплаващи от украински пристанища в Черно море като потенциална военна цел, Украйна обяви отварянето на "хуманитарен коридор", който минава в близост до крайбрежието на Румъния и България, припомня Ройтерс.

Агенцията напомня информацията, че в петък два кораба са минали по коридора, с което бройката е станала четири. Те са плавали под флаговете на Либерия и Маршаловите острови и са превозвали на път за Босфора съответно чугун и концентрат на желязна руда. Със споменатите от Зеленски вече са шест.

Сега украинският президент не уточни за какви плавателни съдове говори и дали са минали целия маршрут. Той обяви, че Украйна "възстановява свободата на корабоплаването в Черно море. Свободата изисква решителност".

Ройтерс посочва, че утре президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в черноморския курортен град Сочи в контекста на опитите на Анкара и ООН да съживят зърнената сделка, според която Украйна може безопасно да изнася зърно от черноморските си пристанища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    До 1
    Наистина ли си мислиш,че Президента Зеленски ще ти прочете коментара?Ако очакваш от руското посолство стимул е друго....
  • 3
    4
    Контранаступ „на кристали“
    Министерството на здравеопазването на Украйна подбра супер-наркотик за ВСУ, за успешно контранастъпление Предполага се, че чудотворното лекарство е разработено в Еквадор. То предизвика интереса на ГУР и Украинското Министерството на здравеопазването. ✔️ За тези, които са го приемали, наркотика повишава агресията, потиска емоциите, премахва нуждата от почивка, напълно подчиняване на командите и при тях отсъства чувството за страх. Цената на този „допинг“ - само $1 за 1 грам. Кодовото име на лекарството е "N". Логиката е следната: във ВСУ мнозинството са неопитни мобилизирани, които не искат да воюват. Така че е необходимо да направите от тях послушни и агресивни зомбита.
  • 5
    3
    В интерес на САЩ
    Списък на заболяванията, с които от днес в Украйна също ще бъдат мобилизирани в редиците на въоръжените сили на Украйна: - 2-в - клинично излекувана туберкулоза; - 4-в - вирусен хепатит с лека дисфункция; - 5-в - асимптоматичен ХИВ; - 13-в - заболявания на ендокринната система с леки нарушения на функциите; - 14-с - леки краткотрайни болезнени прояви на психични разстройства; - 17-в - невротични, стресови и соматоформни разстройства (фобийни, тревожни, обсесивно-компулсивни, адаптивни, соматофорни и други невротични разстройства, неврастения, реакции на силен стрес) с умерени, краткотрайни прояви; - 21-в - бавно прогресиращи заболявания на централната нервна система; - 22-в - епизодични и пароксизмални разстройства. ХИВ-инфектирани, хепатитни, туберкулозни седят в окопа и се карат чия кръв ще прелеят. А бе ... НАТО-вски стандарт!
  • 4
    2
    🤣😂🤣
    Лайнодимир Заебенски . Поздрав с песента на Васил Найденов "Клоунът". Идеално му пасва.
  • 6
    1
    Русенец
    Къв хуй ще го ядеш рязан напутник такъв. Еба майката на държавата си за чужди интереси. Много просто парче си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари