Володимир Зеленски: Ако Русия убие всички нас, тя ще атакува страни от НАТО

0
Президентът на Украйна поиска още финансова помощ от САЩ
Президентът на Украйна поиска още финансова помощ от САЩ Снимка: Facebook

Президентът на Украйна поиска още финансова помощ от САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече финансиране, с което силите му да се противопоставят на Русия и покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Украйна, за да види със собствените си очи мащабите на конфликта, предаде Ройтерс.

Зеленски каза, че е възможно американски войници в крайна сметка да бъдат въвлечени в по-широкообхватен конфликт с Русия в Европа, ако Вашингтон не засили подкрепата си. "Ако Русия убие всички нас, тя ще атакува страни от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си (да се сражават)", заяви Зеленски в интервю за предаването "Среща с пресата" по Ен Би Си, излъчено днес.

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е от Демократическата партия, настоява Конгреса на страната да приеме законопроект за допълнително финансиране на стойност 106 милиарда долара, основната част от средствата в който са предвидени за заздравяване на украинската отбрана, а останалите ще бъдат разпределени между Израел, Индийско-тихоокеанския регион и охраната на границите.

Камарата на представителите на САЩ, в която доминира Републиканската партия, вместо това прие свой собствен план за разходи. Миналата седмица тя прие законопроект за предоставяне на помощ на Израел на стойност 14,3 милиарда долара, но в него не бе включено увеличение на помощта за Украйна.

Сенаторът Чък Шумър, който е начело на мнозинството в контролирания от демократите Сенат, каза, че няма да внесе законопроекта на Камарата на представителите за гласуване и Байдън обеща да му наложи вето.

В излъченото днес интервю Зеленски също така покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последиците от конфликта, започнат от руския президент Владимир Путин през февруари 2022 година.

Тръмп, който се опитва да спечели втори президентски мандат на изборите през 2024 г. и е водещият кандидат за номинацията на своята партия, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев и казва, че може да спре войната в рамките на 24 часа, ако бъде избран, отбелязва Ройтерс.

"Ако той може да дойде тук, на мен ще ми трябват… 24 минути, за да обясня на президента Тръмп, че не може да се справи с тази война", каза Зеленски. "Той не може да донесе мир заради Путин", добави украинският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Sтанко
    Успокой се ве покойник! Ти ще си последния оцелял, за да виждаш и да носиш товара от видяното - докато си на този жалък свят! Нещастник, а не зеленский си ти!
  • 8
    4
    Чудесно
    Нека да ви избива до последната укромърша.
  • 19
    3
    Русенец
    Този вече дори не е смешен.
  • 18
    2
    Казанската афера
    Егати глупака!
  • 21
    1
    SB
    Ти жив ли си бе НАРКОМАН
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари