Волейболните националки победиха Аржентина по пътя към Токио

0
Момичетата на Иван Петков участват в квалификация за олимпийските игри в САЩ
Момичетата на Иван Петков участват в квалификация за олимпийските игри в САЩ Снимка: FIVB

По отличен начин започна олимпийската квалификация за женския национален отбор по волейбол. Българките победиха Аржентина с 3:1 (24:26, 25:9, 25:18, 25:20) в първи мач от турнира в САЩ.

"Лъвиците" започнаха мача в Шийвпорт притеснени и оставиха съперниците им да натрупат преднина в началото на първия гейм. Въпреки че успяха да догонят аржентинките бързо, волейболистките на селекционера Иван Петков загубиха първия гейм, който беше и най-оспорван, информира bTV.

Във втората част доминацията на българките си пролича и те дадоха възможност на противниците си да запишат само 9 точки. До края на мача те не оставиха съмнение, че са по-класният тим, лесно натрупваха преднина, а след това печелеха геймовете си. Така се стигна до крайния резултат 3:1 за националките.

Най-резултатна за "лъвиците" беше Елица Василева с 18 точки. Мирослава Паскова добави 16, а Гергана Димитрова - 15.

В ранните часове на неделя (4 август) българките ще изиграят и втория си мач - срещу домакина САЩ. А в полунощ срещу понеделник (5 август) е срещата с Казахстан.

За олимпийските игри в Токио през 2020 г. се класира само първият отбор в крайното класиране. Вторият тим получава възможност да участва в допълнителна квалификация в началото на следващата година.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари