Войната е зло, а украинците са народ, вкусил свободата и независимостта

0
Войната в Украйна не остави безразличен никой, а журналисти и обществени личности споделиха емоции и остри позиции в мрежата
Войната в Украйна не остави безразличен никой, а журналисти и обществени личности споделиха емоции и остри позиции в мрежата

Войната е зло и винаги неприемлива, но разделя мненията за това кой е по-големият агресор

"Дуракът Путин не може да разбере колко е трудно да натикаш обратно в изправителния лагер народ, вкусил свободата и независимостта. Тъжното е, че и голяма част от българите не го разбират", пише известният карикатурист Христо Комарницки във фейсбук.

Журналистът Димитър Стоянов анализира ситуацията така: "Големият проблем на демокрацията е и нейно голямо предимство. Комедиантите, които в свободния свят имат право и защитават Путин, са опозиция и малцинство в същия този свободен свят. Ако властите в демокрациите приложат поведенческия модел на Путин, те трябва да вкарат тези палячовци в трудови лагери, в затвора или просто да ги избият. Нали Путин така прави! Цялата му опозиция и разните инакомислещи са гонени и тормозени".

"Рубладжите и имбецилите, които бранят Путин и "правото" му да избива без съд и присъда опозицията, много държат техните права да бъдат чути уважавани. И най-вече правото им да бранят Путин и престъпленията му! Естествено, прилагането по отношение на тях на реципрочно на путиновото отношение спрямо руската опозиция би превърнало демокрацията в недемокрация, в диктатура!

Путин е военнопрестъпник и диктатор! Той е Хитлер на XXI век и ще свърши осъден от трибунала в Хага! Диктаторите ги е страх от истината!"

На по-различна позиция е бившата съдийка Румяна Ченалова. Войната е за територията на Украйна, а България е пионка в играта на НАТО, пише тя. 

"За САЩ Украйна е желана граница на НАТО с Русия.

За Русия Украйна е обща история и вероятна граница с НАТО / ако Украйна стане държава - членка/.

За САЩ Украйна е територия, много подходяща територия за поставяне на натовски бази , което ще намали продължителността на полета на ракетите до Москва до 7-10 минути. Години наред САЩ снабдяват въоръжените сили на Украйна със смъртоносно оръжие и финансират проамерикански президент Зеленски. Само през 2021г. съвместно с НАТО са проведени седем военни учения на въоръжените сили на Украйна на нейна територия.

Пак американци уведомиха света за планираната руска "инвазия" в Украйна, даже посочиха дата.

Войната е ЗА Украйна. За територията, не за хората .И ако Русия и Украйна имат обща граница, население / 17% от населението на Украйна са руснаци/, то за САЩ украинската земя е потенциален плацдарм за нападение на Русия.

САЩ са майстори в произвеждането на цветни революции , сваляне и назначаване на правителства, обществени и медийни манипулации и внушения.

Нямат конкурент в спечелването на приза " крадеца вика дръжте крадеца".

Големият въпрос е друг.

БЪЛГАРИЯ също е подходяща територия за САЩ , още повече, че е член на НАТО с три американски бази на територията си. Места за смърт.

В голямата игра БЪЛГАРИЯ е пионка и уверявам ви, никой няма да ни пожали. Сами си го направихме.

Истинският държавник никога няма да пее в общ хор, ако сигурността и животът на хората са на карта.

Членството ни в НАТО ни задължава да се включим в общата отбрана при нападение на държава членка.Такъв казус няма.

Изявлението на Русия НАТО да възстанови границите към 1997г. е въпрос между Русия и НАТО и няма общо с Украйна.

Можехме в този конфликт / Русия - Украйна/ да запазим неутралитет, доколкото не засяга задълженията ни като държава - членка на НАТО.

Можехме да потвърдим задълженията си по северноатлантическия договор, без нелепи изявления за" бензиностанация с ракети" и смехотворни санкции.

Войната е зло и винаги е неприемлива. Декларация в този смисъл беше достатъчна .Когато умират хора са виновни и двете страни.

Пътят на дипломатическите решения е верният. И трябва да се извърви с грижа за българската земя и народ и с достойнство.

Сега сме смешни и нелепи. Сега сме възможна мишена".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари