Вой на сирени оглася Русе на 2 октомври

4
Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация
Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация

Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация

На 2 октомври /понеделник/ в 11:00 часа ще бъде задействана сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, както и в обектите с интегрирани към националната система локални системи за оповестяване.

Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация, съобщават от МВР.

Припомняме, че системата се тества два пъти годишно, в първия работен ден на месец април и на месец октомври в изпълнение на Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност. Целта е проверка на техническото състояние на изградената сиренна система, повишаване уменията за задействане на системата и излъчване на информация на живо, а също и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    до 4
    това сам ли го съчини, или го преписа от бг мама?!? И в двата случая тебе не е нужно да те зомбират, ти вече си!
  • -12
    4
    Да
    Внимание. Ще бъдат излъчени мощни 8-18 гига херцови честоти които ще афектират всички хора с тежки метали в системата. Най вече ще засегне ваксинирани които ще бъдат разболяни от 5 различни болести/патогени вече в кръвоносната им система, защитени и латентни от липидна обвивка която бива разградена от облъчващи те честоти на ;сирените;
  • 4
    3
    familiar
    Руските тролове наистина трябва да се крият вече, че наближава и техния Видовден
  • 4
    2
    Alèx
    И къде ша са крием, под парламента ли, от БРАТС КИТЕ Украински ракети? Магарев нали тъй каза, преди да ни подари!?
  • 0
    1
    . Морска СИРЕНА
    А как хубаво свирех (като морска СИРЕНА), преди Осеменителят да ме открие. Днес просто съм една ръждясала градска СИРЕНА. А осеменителят се подиграва с рузенци с номера си на болетината. Това да не му е Камата Сутрата? Камата Сутрата ли ще оооправялява градо следващите години? Направо слагайте ЧЕРВЕНИТЕ фенери на входовете и изходите на градо и да се свършва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари