Военноморските сили отбелязаха 140-та годишнина от създаването си в Русе

0

С богата празнична програма Военноморските сили отбелязаха 140-та годишнина от създаването си в Русе.

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев участва във военен ритуал за отбелязване на 140-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

В словото си той отбеляза, че за него е привилегия да присъства на тържествата, с които се поставя началото на честванията, посветени на  създаването на родния военноморски флот.

„Днес ние отбелязваме 140 години история – история, в която българските моряци са доказали, че могат да бъдат доблестни защитници на Майка България! Със своите действия те са доказали това в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни!

Нека в този ден да преклоним глава пред паметта на всички моряци, отдали своя живот за свободата и независимостта на България, наред с воините от другите родове войски!

Уверен съм, че и днес българските моряци се държат достойно на своя боен пост и са в готовност при необходимост да защитят морските граници на страната ни!“ добави Колев.

Заместник областният управител изрази увереност, че чрез контраадмирал Михайлов до всички моряци от Военноморските сили на Република България ще достигне благодарността на русенци за доблестната им служба.

„Бъдете здрави, моряци!“ каза още заместник областният управител.

Приветствия бяха произнесени и от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, както и от заместник-кмета Наталия Кръстева.

Сред официалните гости на церемонията бяха още началникът на гарнизона в Русе и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, заместник-началникът на Военното окръжие майор Васил Петров, както и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.

Тържествената програма завърши с празнични илюминации.

По-рано през деня се проведе и военен ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на моряка, където венец беше положен и от името на областния управител на област Русе Галин Григоров. Преди това пред сградата на Доходното здание се състоя концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари