Военният министър: Има предложение за разполагане на съюзнически войски в България

1
Драгомир Заков: Съюзнически войски, наистина това е точната дума, може да има
Драгомир Заков: Съюзнически войски, наистина това е точната дума, може да има Снимка: БГНЕС

Има вече съюзнически предложения как да бъде на попълнена групата, на основата на батальон, която България създава за подсилване на източния фланг на НАТО

Това каза след закритото заседание на парламентарната комисия по отбрана военният министър Драгомир Заков, предаде БНР.

"Съюзнически войски, наистина това е точната дума, може да има. Това е предвидено в решението на Министерския съвет. Там пише - при необходимост. Такава необходимост знаете че, че има. В българските въоръжени сили има липсващите способности, които трябва да бъдат попълвани и това е шанс за българските въоръжени сили. Те трябва да видят тези способности, за да могат да оценят как те работя за нас. Това е отворено към нашите Съюзници, всеки съюзник би могъл да се присъедини. Ще има брифинг по въпроса, когато това стане ясно".

В началото на февруари стана ясно, че съставът на бойната група трябва да има артилерия с калибър, какъвто Българската армия няма.

Заков уточни, че групата остава българска и на българска територия, но ще бъде под командването на командващия въоръжените сили на НАТО.

Военният министър допълни, че до момента няма забележки към данните, които получава от българските служби. Продължава да няма военна заплаха за България по отношение на конфликта в Украйна, каза още министърът на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    питанка
    що не ги разположите в друга държава, ами все на нас да се пада тежестта, не ни стигат украинците, които се оказва че искали да работят, ами на сянка да се скатават и да искат какво ли не...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари