Водните знаци на AI съдържанието се премахват лесно

1
Това означава, че е нужно да се разработят нови стратегии за идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект
Това означава, че е нужно да се разработят нови стратегии за идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект

Това означава, че е нужно да се разработят нови стратегии за идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект

Тревожни резултати от проучване на Университета на Мериленд показват, че водните знаци не са надежден начин за предотвратяване на дезинформацията, свързана с изкуствения интелект. Това може да има сериозни последици, тъй като генеративните ИИ технологии стават все по-достъпни и лесни за използване.

Въпреки че водните знаци никога не са били предназначени да бъдат панацея за дезинформацията, те бяха смятани за важна мярка за сигурност. Те предлагаха начин за идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект, което може да бъде използвано за разпространение на фалшиви новини или пропаганда.

Сега, когато е доказано, че водните знаци са лесни за премахване, е необходимо да се разработят нови стратегии за идентифициране на съдържание, генерирано от изкуствен интелект. Това е предизвикателство, тъй като генеративните ИИ технологии стават все по-сложни и по-реалистични.

Въпреки че няма лесен отговор, потребителите на интернет могат да направят няколко неща, за да помогнат за разпознаването на съдържание, генерирано от изкуствен интелект. Ето няколко съвета:

  • Бъдете скептични към всичко, което видите или чуете онлайн. Ако нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно е така.
  • Потърсете признаци, които могат да показват, че съдържанието е генерирано от изкуствен интелект. Например, изображенията, създадени от изкуствен интелект, често имат неестествени цветове или форми.
  • Внимавайте за фалшиви новини и пропаганда. Ако видите нещо, което изглежда подозрително, проверете го от няколко независими източника.

Тези съвети не са перфектни, но могат да помогнат на потребителите на интернет да бъдат по-критични към съдържанието, което виждат онлайн.

Ето още няколко съвета, които бих добавил:

  • Потърсете източника на информацията. Ако не можете да намерите източник или източникът е неясен, това е червен флаг.
  • Помислете за контекста на информацията. Ако информацията е публикувана в сайт или платформа, която е известна с разпространението на дезинформация, това е още един червен флаг.
  • Използвайте здравия си разум. Ако нещо изглежда твърде невероятно, за да е вярно, вероятно е така.

Тези съвети могат да помогнат на потребителите на интернет да бъдат по-критични към съдържанието, което виждат онлайн и да намалят вероятността да бъдат подведени от дезинформация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари