Водна криза в село Черенча

0
Близо 200 домакинства в по-високата зона на селото са без вода ежедневно
Близо 200 домакинства в по-високата зона на селото са без вода ежедневно

Близо 200 домакинства в по-високата зона на селото са без вода ежедневно

Кризата с водата в шуменското село Черенча продължава. Близо 200 домакинства в по-високата зона на селото са без вода ежедневно, а там където има вода , налягането е много ниско. Това каза кметът на селото Хасан Мехмедов, цитиран от Радио Шумен.

Радиото припомня, че миналото лято в Черенча бе обявено бедствено положение заради липсата на вода. И през зимните месеци част от селото е било с нарушено водоподаване.

Видно е, че сега съществуващият водопровод не е в състояние да захранва селото и съседните села, които също се захранват от водоема в Средня. Не се предприемат действия за подсилването му и за възстановяване на дълбокия сондаж“, заяви кметът на Черенча.

В докладна записка, изпратена днес до ВиК Шумен, до кмета на Общината Любомир Христов и до Асоциацията по ВиК, Хасан Мехмедов настоява да бъдат предприети спешни мерки за въвеждане на режим на водата в Черенча.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари