Внимание: Вълкът иска да пази стадото!

5
Трябва да сме нащрек, когато някои отвън, па макар и велики, великодушно ни уверяват, че ще ни пазя
Трябва да сме нащрек, когато някои отвън, па макар и велики, великодушно ни уверяват, че ще ни пазя

Трябва да сме нащрек, когато някои отвън, па макар и велики, великодушно ни уверяват, че ще ни пазят. Че, хайде, не дай Боже, ни връхлети Голямото зло, и на минутата ще се притекат. Какви илюзии!

Утре е 1 март, ще се окичим с мартеници, но не е лошо да си припомним каква кървава мартеница окичи на Майка България „великият, обединителят” цар – Борис Трети. Преди 79 години с неговата „мъдра” политика ни натика в най-голямата касапница.

Тогава във Виена премиерът Богдан Филов подписва влизането ни – о, каква щедрост, о каква радост, в Тристранния пакт. Вместо да е под най-голямо напрежение, вместо да тръпне за съдбата на родината си, вижте какво радва Филов: „ Получих чудесен апартамент, особено хубава е банята!” Това да го напише сега Б.Б. – простимо е! Подписва договорът, държи реч на чист немски и обядва с Хитлер. Ето кое го е разнежило: „ На обяда си взема / Хитлер!!!/два пъти от сладкото и каза, че всички добри намерения, да не яде много сладко, пропадали. Това той правел само като е добре разположен!” Каква чест за Филов и България! Хитлер хапва сладко и сладко, сладко лъже Филов: Българите не трябва да се плашат от англичаните и София е излишно да се обявява за незащитен град.

Германия няма да изостави България, ако английските бомбардировачи навлязат в българското въздушно пространство!” Демек – българи, спете спокойно по долни гащи, вас Германия ви пази! И какво става след сладките лъжи на Фюрера: на 4 март 1941 г. САЩ блокират българските активи в банките.

На 5 март Великобритания обявява икономическа блокада на България. А на 6 април 1941 година в 21 часа София е бомбардирана от английски самолети. Убити са 18 софиянци и са ранени 28 души. Нищо ,че Германия ни „пази”.

През цялата 1941 година са бомбардирани 25 населени места в България, пуснати са 252 бомби, загиват 115 души и 162 са ранени! Кървавата мартеница на Борис Трети е: от 6 април 1941 година до 1 септември 1944 година са хвърлени над България 45 268 бомби над 187 населени места. Убити са 4 208 души, тежко са ранени 4 744… Затова русофобите мълчат, а се лигавят с руския ботуш.

Представяте ли си, ако тези престъпления бяха извършени от СССР? Историята е поука: внимавайте, сега пак едни обещават да ни пазят, правят бази, потупват ни по раменете…. Внимавайте, защото ще се повтори , разбира се в далеч по-кървави и зловещи размери, „великото пазене” на Германия!

Стефан Северин

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари