Внимание! Опасни електроуреди

0
Това показват проверките на контролните органи за тази година
Това показват проверките на контролните органи за тази година

Всеки десети електроуред е опасен.

Това показват проверките на контролните органи за тази година. От следващата седмица започват и масови инспекции на пазара на черна и бяла техника – броени дни преди коледните празници, когато се купуват и най-много уреди, пише BNews

Екип на Нова TV посети изпитателната лаборатория на Българския институт по метрология. Всяка година там се тестват десетки електроуреди. Условията максимално се доближават до реалните, така че резултатите от всяко едно изпитване да бъдат максимално точни и обективни.

Повече покупки – повече нарушения. В дните, в които харчим най-много за техника, по традиция най-много ни лъжат и търговците.

Покупките понякога могат да се окажат и опасни. За да не бъдем неприятно изненадани по празниците, по пътя на покупките тръгват и контролните органи. Често обаче инспекторите откриват и технически дефекти. Затова съветът е да се четат внимателно инструкциите.

Опасните уреди ще се конфискуват и унищожават от контролните органи, а търговците-нарушители ги заплашват санкции. На всеки електроуред, преминал успешно изпитванията в лабораторията, производителят може да постави маркировка – гаранция за безопасност и качество, а за потребителите – гаранция, че правата са ни защитени.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари