Внезапно почина декан в Пловдивския университет

0
Доц. Веселин Кметов си е отишъл на 1 май в Испания, където е четял лекции
Доц. Веселин Кметов си е отишъл на 1 май в Испания, където е четял лекции Снимка: Фейсбук

Доц. Веселин Кметов си е отишъл на 1 май в Испания, където е четял лекции

Деканът на Химическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" доц. Веселин Кметов е починал внезапно на 1 май. За кончината му съобщи сестрата на съпругата му Веселина Божилова. "Само на 60 години, той беше в разцвета на научната и академичната си кариера, готвеше нови публикации за международни издания, даваше всичко от себе си за Пловдивския университет, в който изгради целия си професионален път. Колегите и студентите му могат да разкажат повече за него в тази сфера. Ние, най-близките му, още се борим да приемем тази новина", написа тя.

Г-жа Божилова уточнява, че Кметов е издъхнал съвсем ненадейно в Аликанте, Испания, където е четял лекции по международен обмен с тамошния университет. Затова и предстоят формалности и на този етап близките не могат да съобщят дата за поклонението.

"Веселин беше най-светлият, добър, усмихнат, интелигентен човек, винаги готов да помогне, да обясни, да направи нещо. Беше прекрасен съпруг, баща и дядо! Все още ни е трудно да говорим за него в минало време, защото си остава част от любимите хора, част от живота ни. Загубата ни е огромна. Сякаш някой го открадна от нас", сподели болката си Веселина Божилова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Еюил
    Ами напишете балдъза вместо сестрата на жена му
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари