Внесоха сигнал за мезонета на Красимир Каракачанов

0
Сезирани са прокуратурата и КПКОНПИ
Сезирани са прокуратурата и КПКОНПИ

БОЕЦ внесе сигнал за мезонета и терасите на вицепремиера Красимир Каракачанов до прокуратурата и КПКОНПИ, съобщиха от организацията.

Според разследване на "Биволъ" Каракачанов е купил мезонет с първо ниво 149.25 кв. м, второ ниво 61.02 кв. м и пет тераси с обща площ 117 кв. м, като е пропуснал да декларира терасите. Така цената на неговата сделка също се оказва нереално ниска - 380 евро на кв. м при 1200 евро на кв. м за други апартаменти в същата сграда, които са се продавали по същото време.

"„…От приложеният нотариален акт е видно, че жилището е закупено на данъчна оценка, а не на пазарна цена. В нотариалния акт също така са описани и терасите на въпросният апартамент, които не са общи части, а са част от самото жилище. Същите не са декларирани от Красимир Каракачанов в имотната му декларация и не са включени в обявената цена. Става ясно също така, че не е декларирал и пълното задължение към продавача – „Софметал”, а само половината, както и че има поето задължение за доизплащане на апартамента към фирмата продавач (собственост на неговият зет) в размер на по 16 000 лева годишно в продължение на 5 години. Това обстоятелство също не е декларирано. Строителството по терасите е без разрешение на етажната собственост, използвани са метални греди, което по своята същност е строитество, а не конструкция. По информация на БОЕЦ, Каракачанов отдава под наем и три паркоместа пред сградата, в която се намира въпросният апартамент, но те се намират в сервитута на топлопровод, където не може да има паркоместа...", пише в сигнала.

В декларацията пред КПКОНПИ на действащия вицепремиер е описано, че Каракачанов и съпругата му, която е прокурор в Апелативен съд-София, са заменили друг мезонет с площ 169 кв. м, оценен на 114 273 лв. Двамата са доплатили по 35 000 лв. Сумата според декларираната заменка и доплащането е 184 273 лв. и се разминава с обявената цена на придобиването - 264 273 лв. В имотния регистър пък е вписан материален интерес от 243 048.6 лв. Замяната е от 2017 г.

Каракачанов коментира замесването си в имотния скандал пред Би Ти Ви. Той заяви, че е декларирал само жилищната площ, а ако КПКОНПИ е имала някакви проблеми с декларацията му, е можела да му я върне за поправка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари