Влизането с матури в СУ разбуни духовете

0
Недоволство сред кандидат-студентите заради отменените изпити в СУ
Недоволство сред кандидат-студентите заради отменените изпити в СУ Видео: bTV

В почти всички специалности ще се влиза с матура и това беше обявено две седмици преди държавното оценяване

Недоволство назря сред кандидат-студентите заради решението на Софийския университет да отмени почти всички кандидат-студентски изпити.

ВУЗ-ът ще признава оценките от матурите, беше обявено вчера. А самите матури са след 2 седмици, информира bTV.

За избраната специалност Ема Иванова трябва да покаже, колко добре владее чужд език: „Кандидатстудентският изпит по английски няма да се състои, а аз разчитах единствено и само на него – другият вариант беше сертификат по английски, който аз нямам изкаран или съответно матура по английски, която аз съответно нямам записана, защото записах матура по математика“. Така, за да отговаря на условията, ще трябва да се яви на трета матура. В училището ѝ обаче не знаели какво да направи.

От Министерството на образованието също разбрали вчера за финалното решение на Алма матер. „Ще имаме и единен критерий, така че резултатите на ДЗИ ще бъдат при съответната конкуренция“, обясни зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Така нямало как по-слаби ученици да станат студенти, а заявленията за третата матура се приемат до четвъртък.

От Софийския университет казват, че не са се забавили с решението да отменят изпитите, защото са се надявали епидемията да приключи по-рано, както и мерките да отпаднат след извънреднтото положение.

Изпити ще има само по химия, биология и второ ниво математика. От Студентският съвет на ВУЗ-а казват за медията, че са поискали присъствени изпити през юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари