Властите в Северна Гърция препоръчват да не се пътува в района

0
Основните пътни артерии в Солун са почистени, но властите препоръчват движението да става с вериги
Основните пътни артерии в Солун са почистени, но властите препоръчват движението да става с вериги

Министерството на външните работи информира, че в резултат на обилния снеговалеж и понижените температури през цялата нощ в Северна Гърция е налице усложнена пътна обстановка.

Гръцките власти са въвели ограничение за пропускане на товарни автомобили и автобуси на ГКПП "Кулата - Промахон" и на ГКПП "Илинден". Леки автомобили се пропускат само с вериги.

Очаква се ограничението за товарни автомобили и автобуси да бъде отменено след приключване работата на снегопочистващите машини в участъка "Промахон" – Серес от автомагистралата до Солун, пише Дневник.

По регионалните и второстепенни пътища на територията на област Централна Македония движението може да се извършва само с вериги. Временно е въведена забрана за движението на камиони с тегло над 3,5 т., като пътна полиция извършва периодични прегледи на обстановката и взима решения за налагане или вдигане на ограниченията.

Основните пътни артерии в Солун са почистени, но властите препоръчват движението да става с вериги.

Гражданска защита и пътните служби са приключили с разчистването на националната магистрала Атина-Солун в участъка на Ламия и към 13.00 ч. тя е проходима, но остава ограничението за движение с вериги на камиони с тегло над 3,5 т. Забрана има за движението на камиони от Гревена за Козани.

Усложнената метеорологична обстановка засегна сериозно дейността на летището в Солун. Пристигащи международни полети биват пренасочвани към летищата в Атина, София, Скопие и Тимишора.

Властите в Северна Гърция препоръчват на гражданите да се въздържат от пътувания, които не са наложителни, до спиране на снеговалежа и до приключване на дейността на службите, отговорни за снегопочистването. Някои фериботи не се движат.

Информация за актуалната пътна обстановка в района на Солун гражданите могат да получават на сайта: www.astynomia.gr/traffic-thessaloniki.php, а за обстановката на солунското летище "Македония" – на адрес skg-airport.gr.

При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари