Властите в Гърция са безкомпромисни към нарушителите

1
Какви мерки взима Гърция в борбата с COVID-19?
Какви мерки взима Гърция в борбата с COVID-19?

Карантината в страната вероятно ще бъде продължена до края на месец април

Гърция въведе пълна забрана за придвижване като мярка в борбата срещу коронавируса. Глобата за нарушаване на карантината е 5 000 евро, а тази за неспазване на правилата за придвижване е 150 евро.

Правителството предприе крути мерки, защото миналия уикенд гърците не спазиха разпоредбите да останат по домовете си – всички бяха навън и изпълниха плажовете в страната, предаде NOVA.

Властите в Гърция оказва се са безкомпромисни към нарушителите. За два дни са задържани около 1 795 души, които са прекрачили правителствените разпоредби. В страната са извършени 217 проверки, които са установили нарушения на 14-дневната карантина. 13 души са били глобени с 5 000 евро.

На 26 март става точно месец от първия регистриран случай на коронавирус в Гърция. Ситуацията е под контрол след наложената от властите карантина, съобщават от кризисния щаб в страната. Равносметката обаче е 22-ма починали с COVID-19, 78 нови случая на заразата и общо 821 инфектирани с коронавирус, от които 53-ма в критично състояние.

Гръцката страна е поръчала лекарство от Япония, на хининова основа, с което китайското правителство обяви, че овладява заразата.

Карантината в Гърция вероятно ще бъде продължена до края на месец април. Затова местното правителство е подготвило четвърти пакет от мерки, които ще бъдат насочени основно към овладяването на кризата в туризма. Притесненията в страната са, че туристическият сезон може да бъде почти провален затова се подготвят и по-евтини оферти за по-младите посетители, които ще дойдат в страната след кризата с вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари