Властите не могат да открият Чикагото

0
Испанските власти казват, че лицето не може да бъде открито на тяхна територия
Испанските власти казват, че лицето не може да бъде открито на тяхна територия Видео: БНТ

Преди седмица БНТ повдигна въпроса за издирваните бегълци от правосъдие, които са на свобода.

В последствие - Ангелов се свърза с БНТ и поиска право на отговор. IP адреса, от който той писа се намира в Испания и екипът ни изпрати сигнал до главния прокурор.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи, че Чикагото е издирван и в Испания за извършени две престъпления на Иберийския полуостров.

На 28 септември 2015 година ВКС потвърждава, че Венцислав Ангелов - Чикагото трябва да лежи в затвора 3 години заради съучастие в подготовката на трафик на наркотици.

Румяна Арнаудова, прокурор във ВКП и говорител на главния прокурор: Но тази присъда по стария ред за привеждане в изпълнение на ефективни наказания е пътувала до Окръжна прокуратура Русе точно 13 дни.

Време, което е достатъчно осъдения да замине, където си иска. Така първо от областното звено "Охрана" уведомяват прокуратурата, че не могат да намерят Венцислав Ангелов на домашния му адрес. На 23 октомври 2015 г. той е обявен за общодържавно издирване.

Румяна Арнаудова, прокурор във ВКП и говорител на главния прокурор: Установено е от отговорите на МВР, че лицето не се намира на територията на страната и за това януари месец 2016 година е издадена Европейска заповед за арест.

Започва и играта на котка и мишка с държавата. Венцислав Ангелов периодично се появява по Скайп в някоя медия или с писма и чрез социалните мрежи твърди, че се намира на различни места по света.

Румяна Арнаудова, прокурор във ВКП и говорител на главния прокурор: За Ангелов са получавани сигнали за това, че се намира на територията на Кипър, на територията на Гърция, имаше сигнали, че се намира на територията на Франция.

През 2016 година пак по Скайп връзка с БНТ Венцислав Ангелов твърди, че е в Испания, а по-късно изпраща информация, че се намира в Каталуния. Испанските власти обаче казват, че лицето не може да бъде открито на тяхна територия.

Румяна Арнаудова, прокурор във ВКП и говорител на главния прокурор: Нещо повече, испанските власти са уведомили българските такива, че те също на собствено основание издирват лицето за извършени две престъпления. Така че ако лицето наистина се намира на територията на Испания, аз вярвам, че те ще го установят и задържат.

Дали Ангелов е в Испания, или само така твърди в момента - испанската полиция проверява за трети път. Ако до 10 години след влизането на присъдата в сила той не влезе в затвора, давността ще изтече.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари