Владислава Цариградска: Нашите психиатрии са място за изтезание, а не за лечение!

2
Затворите са привилегировано място спрямо психиатриите, заяви съдията
Затворите са привилегировано място спрямо психиатриите, заяви съдията

Затворите са привилегировано място спрямо психиатриите, заяви съдията

Съдия Владислава Цариградска от Плевенския окръжен съд описва психиатричните заведения в България като "място за изтезания, а не за лечение". В ефира на предаването "Денят с Веселин Дремджиев" тя изтъква, че това е проблем, който съществува от над 30 години.

Цариградска, която е и член на управителния съвет на Съюза на съдиите, е активно ангажирана с темата за правата на хората, настанени в психиатрични болници. Участието ѝ в дискусии по темата в рамките на специална временна парламентарна комисия я кара да заключи, че "затворите са привилегировано място спрямо психиатриите".

"Затворниците и арестантите имат много по-добро ниво на защита и достъп до съд", коментира тя, подчертавайки липсата на възможности за пациентите в психиатриите да се защитят или да променят начина, по който се третират.

Съдия Цариградска припомня и за промяната в законодателството, задължаваща съдиите да декларират членство в Съюза на съдиите. По думите ѝ това е довело до "наполовина отлив" и е навредило на организацията.

"Показва се на съдиите, че критичното говорене близо до съдийската организация няма да доведе до нищо добро и до кариерно израстване", коментира тя, описвайки назиданията при процедури за повишение или за председатели на съдилища като "меки мерки за дисциплиниране". "Има и по-тежка артилерия", допълва Цариградска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари